Hlavní obsah

Buffalo málem přišlo o Vaneka, Edmonton mu nabídl velkou smlouvu

EDMONTON

Hokejistům Buffala hrozilo, že přijdou o dalšího klíčového hráče. Poté, co nejlepší celek základní části uplynulého ročníku NHL opustili Chris Drury, Daniel Briere a Dainius Zubrus, mohli Sabres přijít i o útočníka Tomase Vaneka. Edmonton mu totiž předložil sedmiletou smlouvu na celkem 50 miliónů dolarů.

Článek

A Buffalo se muselo rozhodnout, zda nabídku Olejářů vyrovná, aby rakouského reprezentanta udrželo ve svém kádru. Generální manažer Darcy Regier dnes na tiskové konferenci uvedl, že tak učiní.

Třiadvacetiletý hokejista má v současnosti statut takzvaného chráněného volného hráče, což znamená, že jeho práva vlastní Buffalo. V případě, že o něj ale projeví zájem jiný tým, musí mu ve stanoveném termínu nabídku konkurenta dorovnat či vylepšit. V případě, že tak neučiní, může hráč klub opustit.

Edmonton stále hledá náhradu za Nylandera

Podle TSN nabídl Edmonton, který se intenzivně snaží najít náhradu za neuskutečněný příchod švédského útočníka Michaela Nylandera, Vanekovi plat pět miliónů dolarů v prvních dvou letech, v dalších pěti sezónách by poté inkasoval o 1,4 miliónu více. Součástí smlouvy jsou i podpisové bonusy ve výši pět a tři milióny dolarů, které by talentovaný hráč dostal letos a za rok.

Vanek, kterého Buffalo draftovalo v roce 2003 v prvním kole jako celkově pátého hráče, má za sebou nejlepší sezónu v kariéře. V 82 zápasech základní části nasbíral 84 kanadských bodů za 43 branek a 41 asistencí. V celé soutěži byli pouze čtyři lepší střelci než on. Dalších šest branek a čtyři finální přihrávky přidal v play-off.

Reklama

Související témata: