Hlavní obsah

Fanoušci Predators bojují za setrvání klubu v Nashvillu

NASHVILLE

Hokejový klub zámořské NHL Nashville Predators stále zůstává v nejistotě, zda bude i nadále působit v městě country nebo se bude muset přestěhovat jinam. Věrní fanoušci se nechtějí vzdát bez boje a snaží se alespoň výrazně navýšit počet prodaných permanentek na novou sezónu.

Foto: REUTERS/Lucy Nicholson

Ilustrační fotografie

Článek

Nejasnosti se vznášejí také nad novým vlastníkem klubu, po středeční schůzce skupiny místních investorů s komisionářem NHL Garym Bettmanem v New Yorku však není bez šance ani možnost setrvání v Nashvillu. Právě o to enormně usiluje skupina "Our team (Náš tým)" apelující v poslední době na fanoušky Predátorů, aby ukázali, jak moc jim záleží na jejich oblíbeném hokejovém klubu.

Hlavním cílem skupiny je dosažení hranice minimální průměrné návštěvnosti 14 000 diváků v sezóně 2007/08, kterou klub podle všeho téměř stoprocentně odehraje ještě v Nashvillu. V uplynulé sezóně zaznamenali Predators průměr 13 815 skutečně příchozích fanoušků na utkání, což je jedno z nejnižších čísel v celé soutěži.

Čtvrtek byl pro skupinu nadšenců důležitým dnem, na který podle předsedy organizace Rona Samuelse připadlo naplnění cíle v podobě 300 prodaných permanentek, aby představitelé NHL a současný vlastník Craig Leipold měli možnost vidět reakci obyvatel Nashvillu. Mluvčí skupiny však již tři hodiny před koncem akce hlásil přes 500 prodaných permanentek s tím, že očekává nadále pokračující prodej.

"Těžko si mohu představit silnější odezvu, když vezmu v potaz, že minulý rok ve stejné době byl počet nově prodaných lístků někde mezi 600 až 750," uvedl Samuels. "Nyní je to již něco okolo 1500, což je více než stoprocentní nárůst, a to je dost. Rád bych věřil tomu, že to je pro NHL a ostatní důkaz, jaký hlad je v Nashvillu po hokeji," dodal Samuels.

Reklama

Související témata: