Hlavní obsah

Emery se před arbitráží dohodl s Ottawou na tříleté smlouvě

Ottawa

Kanadský hokejový brankář Ray Emery se dohodl s Ottawou na nové tříleté smlouvě, díky níž si vydělá celkem 9,5 milionu dolarů. Opora letošního finalisty Stanleyova poháru se tak vyhnula arbitráži. Čtyřiadvacetiletý gólman, který uplynulý ročník NHL začínal jako náhradník Švýcara Martina Gerbera, si výrazně finančně polepší, protože v nedávno skončené sezoně měl příjem 925 tisíc dolarů.

Článek

Emeryho více než fakt, že se na poslední chvíli vyhnul nepříjemnému arbitrážnímu řízení, potěšilo, že zůstává na delší dobu v dresu Senators. "Jsem rád, že budu mít šanci opět s týmem bojovat o to, abychom se dostali znovu do finále Stanleyova poháru," prohlásil Emery, který byl v ročníku 2005/06 dvojkou Dominika Haška, ale po zranění českého gólmana na únorových olympijských hrách v Turíně v loňském roce sezonu dochytal.

V uplynulé sezoně odchytal Emery 58 utkání s průměrem 2,47 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 91,8 procenta. V 20 utkáních play off měl průměr 2,46 gólu na utkání a úspěšnost 90,7 procenta. Ottawa prohrála při své první účasti ve finále Stanleyova poháru v novodobé historii s Anaheimem.

Reklama

Související témata: