Hlavní obsah

Näslund láká kamaráda Forsberga do Vancouveru

PRAHA

Stále nejistý zůstává další hokejový osud Petera Forsberga. Švédský útočník je momentálně volným hráčem a důkladně zvažuje, zda mu ještě stojí za to se po neustálých zdravotních potížích pustit do dalšího zápolení v NHL. Nicméně o zkušeného centra je v zámoří stále velký zájem, má několik nabídek od kvalitních mužstev.

Foto: ČTK

Švéd Peter Forsberg

Článek

V poslední době se nejvíce mluví o Forsbergově návratu do Philadelphie, ale možná by se mohl objevit ve Vancouveru. Hvězda Canucks Markus Näslund totiž prozradil, že se snaží svého kamaráda přesvědčit k příchodu do kanadského týmu. S Forsbergem kdysi společně váleli za švédský tým MoDo Örnsköldsvik i v juniorské reprezentaci před odchodem do zámoří. Za MoDo hrávali i bratři Sedinovi, v současnosti rovněž hráči Vancouveru.

Potíže s kotníkem dovolily Forsbergovi v posledním ročníku NHL odehrát v dresu Philadelphie a Nashvillu jen 57 utkání a proto po sezóně nechtěl nikde podepsat smlouvu, dokud se nedá zdravotně do pořádku. Po operaci se nyní už zdá v pohodě, ve Švédsku dokonce na začátku srpna absolvoval dva exhibiční zápasy.

"Je mi jasné, že je o něj velký zájem. Ale jemu teď jde hlavně o to ověřit si, že mu vydrží zdraví a teprve pak udělá rozhodnutí, co dál," myslí si Näslund. O Forsberga se kromě Philadelphie a Vancouveru zajímá také Ottawa, Detroit nebo Colorado, v jehož dresu kdysi dvakrát vyhrál Stanley Cup.

Reklama

Související témata: