Hlavní obsah

Obránce Niedermayer s rozhodnutím o své budoucnosti stále váhá

ANAHEIM

Kanadský hokejový obránce Scott Niedermayer z Anaheimu Ducks dosud neučinil konečné rozhodnutí, jakým směrem se bude ubírat jeho kariéra. Kapitán kalifornského týmu během čtvrtečního setkání s novináři potvrdil, že stále nemá jasno, zda s hokejem neskončí. Pokud však bude v aktivní dráze pokračovat, zcela určitě zmešká začátek tréninkového kempu Kačerů naplánovaný na úterý 11. září.

Článek

"Přál bych si, abych měl jasno již nyní," řekl čtyřiatřicetiletý rodák z Edmontonu, který jako čtyřnásobný vítěz Stanleyova poháru a olympijský vítěz možná stále hledá novou motivaci. "Nechtěl bych to natahovat. Je to však mnohem těžší, než jsem si představoval. Poslední věc, kterou bych chtěl, je dělat kvůli tomu nějaký problém týmu. Je úžasné, že mi Brian Burke vůbec dopřál tolik času," ocenil Niedermayer přístup generálního manažera Ducks.

Burke však musel tým během léta připravit i na variantu, že Niedermayer skončí, což se po výhře ve Stanleyově poháru zdálo být dost pravděpodobné, přestože má v klubu kontrakt ještě na dva roky s příjmem 6,75 miliónu dolarů za sezónu. "Začínáme sezónu bez něj. Když se bude chtít vrátit, bude to skvělá zpráva," řekl Burke, který pro jistotu hned 1. července vyztužil obranu zkušeným Mathieuem Schneiderem z Detroitu, jenž si za dva roky vydělá 11,25 miliónu dolarů.

Niedermayer připustil, že rozhodně není v optimální hokejové formě. Na to, aby se do ní opět dostal, by podle svých slov potřeboval alespoň měsíc.

Nejlepší obránce NHL z roku 2004 odehrál v prestižní soutěži celkem 1053 zápasů a nasbíral 608 bodů za 140 branek a 468 asistencí; v uplynulém ročníku zaznamenal v 79 duelech 69 bodů. V play-off si v 183 utkáních připsal celkem 86 kanadských bodů.

Reklama

Související témata: