Hlavní obsah

Anaheim suspendoval Scotta Niedermayera, chyběl na začátku kempu

ANAHEIM

Vedení Anaheimu Ducks v úterý zastavilo činnost Scottu Niedermayerovi, protože zmeškal start přípravného kempu před novým ročníkem NHL. Šlo však pouze o formalitu, která se očekávala, neboť čtyřiatřicetiletý hokejista se stále nerozhodl, zda bude pokračovat v aktivní kariéře. Rozhodnutí klubu znamená, že se Niedermayerův plat ve výši 6,75 miliónu dolarů nebude započítávat do platového stropu Anaheimu.

Článek

"Mluvil jsem se Scottem, abych mu to oznámil. On tohle řešení očekával," uvedl generální manažer Brian Burke na tiskové konferenci.

Platový strop týmu pro letošní sezonu NHL je 50,3 miliónu dolarů, přičemž Ducks se včetně Niedermayerova platu vejdou do 49 miliónů. Jasno však klub dosud nemá ani o dalších krocích finského střelce Teemu Selänneho, který se stal přes léto volným hráčem. Podobně jako Niedermayer se ani autor 48 branek z minulého ročníku nerozhodl, zda neskončí.

"Ráno jsem se s ním potkal, ale zatím se nic nezměnilo. Ani u jednoho z hráčů nelze dosud říct, jak se nakonec rozhodnou," řekl Burke.

Reklama