Hlavní obsah

Výborný by po Eratově faulu neměl Columbusu dlouho chybět

COLUMBUS

Jen dva až tři dny bude podle všeho trvat rekonvalescence českého hokejového útočníka Davida Výborného. Kapitán národního týmu se zranil hned v prvním přípravném zápase Columbusu před novou sezónou NHL, když se mu stal osudným střet s krajanem a reprezentačním spoluhráčem Martinem Eratem hájícím v zámoří barvy Nashvillu.

Článek

Erat byl za svůj faul oceněn trestem na pět minut plus do konce utkání, Výborný odkulhal z ledu jen s pomocí dalšího Čecha Rostislava Klesly a do utkání už nezasáhl.

"Vypadá to, že se nejedná o nic vážného. Během pár dní by měl být v pořádku," řekl generální manažer Blue Jackets Scott Howson deníku Columbus Dispatch. Přesto se na Erata za jeho zákrok na jednoho z klíčových hráčů hodně zlobil. "Trefil ho u mantinelu v momentě, kdy byl zranitelný," uvedl Howson.

Faulujícímu českému hokejistovi hned na ledě vynadal i útočník Rick Nash. "Byla to pěkná prasárna. Trefit takhle někoho dvě stopy od mantinelu je hodně nebezpečné," zlobil se Nash, se kterým Výborný nastoupil v elitní formaci Columbusu.

Erata podle jeho slov zákrok mrzel, i proto, že se jednalo o faul na krajana a kamaráda. "Je to můj velmi dobrý kamarád. Na ledě ale neznám bratra. Tohle ale byla chyba, udělal jsem pěknou blbost," přiznal Erat, který s Výborným nastoupil v reprezentačním dresu na olympijských hrách v Turíně i loňském mistrovství světa v Lotyšsku. Oba se navíc v létě potkávají v Česku při exhibičních zápasech.

Reklama