Hlavní obsah

Žraloci ze San Jose budou mít odnož v Číně

PEKING

Kanadsko-americká NHL se snaží proniknout i do Číny. Klub San Jose Sharks navázal spolupráci se svými jmenovci z Pekingu. Tři trenéři a pět hráčů vyrazí z Kalifornie do Číny, aby klubu China Sharks pomohlo k lepším výsledkům v Asijské lize. Soutěž začne v sobotu v Japonsku, čínští "Žraloci" hrají poprvé doma o týden později.

Článek

Spoluprací se chlubí především Číňané na webové stránce hokejové asociace. "Je to vůbec poprvé v historii, kdy máme oporu přímo v NHL," prohlásil Lan Li, zástupce ředitele čínského centra pro zimní sporty. "Chceme, aby byl hokej u vás tak populární, jako fotbal, basketbal nebo teď olympijské sporty," nechal se slyšet ekonomický ředitel "původních" Sharks Greg Jamison. Neprozradil však, jaké konkrétní hráče do Číny pošle.

Číňané měli v Asijské lize v minulém ročníku dva zástupce, ale ti obsadili poslední místa, přestože měli na soupisce i Čechy Hubáčka, Hrubého a Horáka.

V předminulé sezóně působil v Asijské lize celek Nordic Vikings složený z řady hráčů ze Švédska a doplněný o Finy i Nory, který sídlil rovněž v Pekingu. Prim v asijském hokeji však hrají kluby z Japonska a prosazoval se i korejský Anyang Halla. Ten vede i nadcházející sezoně český trenér Otakar Vejvoda starší a působí tam i Martinec, Kopecký, Hučko a Štefanka.

Reklama

Související témata: