Hlavní obsah

Washington si zavázal hokejistu Fleischmanna jednoletou smlouvou

WASHINGTON

Vedení Washingtonu Capitals uzavřelo jednoletou dvoucestnou smlouvu s českým útočníkem Tomášem Fleischmannem, který by tak neměl chybět na startu nové sezony zámořské NHL. Pokud setrvá po celý ročník v prvním týmu, bude mu náležet plat ve výši 495 tisíc amerických dolarů. Uvedl to deník Washington Post.

Článek

Třiadvacetiletý rodák z Kopřivnice absolvoval tréninkový kemp bez platného kontraktu, podle všeho by však měl začít sezónu na pravém křídle první útočné formace s hvězdami Ovečkinem na levé straně a centrem Kozlovem. K tomu mu pomohly dobré výkony v přípravě, v níž v sedmi utkáních zaznamenal čtyři body za gól a tři přihrávky.

Fleischmann přes léto odmítl kvalifikační nabídku a usiloval o kontrakt, který by mu zajistil plat v NHL bez ohledu na to, zda bude hrát za Washington, nebo na farmě v Hershey. Capitals mu však jednocestnou smlouvu odmítli nabídnout a místo toho mu dali šanci účastnit se tréninkového kempu a vydobýt si svou práci, což hráč akceptoval.

Za poslední dvě sezóny, které byly zároveň jeho jedinými v NHL, nasbíral Fleischmann deset kanadských bodů za čtyři přesné trefy a šest nahrávek. Do metropole Spojených států přišel jako součást výměny za Roberta Langa v roce 2004 z Detroitu, jenž si ho vybral jako celkově 63. hráče během draftu 2002.

V podobné situaci, ve které byl v minulých týden Fleischmann, je i jeho krajan Jakub Klepiš. Bývalý hráč pražské Slavie také absolvoval celý kemp bez platné smlouvy a pokud bude chtít za Washington v NHL nastoupit, musí se na novém kontraktu dohodnout. V hlavním týmu Capitals je momentálně pětadvacet hráčů, dva hokejisté jej tak budou muset ještě opustit.

Reklama

Související témata: