Hlavní obsah

Začít NHL v Praze by mohla být zábava, tvrdí Crosby

Po startu letošního ročníku hokejové NHL v anglickém Londýně se začíná nahlas mluvit o začátku příští sezóny rovněž v Evropě. A dokonce by mohla kanadskoamerická soutěž odstartovat přímo v Praze, kde by se utkaly týmy Pittsburgh Penguins a Tampa Bay Lightning. Tyto celky alespoň preferuje vedení NHL navzdory přání českých fanoušků o příjezdu New York Rangers s Jaromírem Jágrem.

Článek

Myšlence startu sezóny NHL 2008/09 v Praze je nakloněn viceprezident soutěže Ken Yaffe a účast Pittsburghu je podle zámořských novinářů logickou volbou. V týmu pravidelně působili a působí čeští hokejisté, kdysi je dokonce trénoval i český kouč Ivan Hlinka, a navíc je v kádru budoucnost NHL pro příští léta a tahák pro fanoušky z celého světa - Sidney Crosby.

V Tampě jsou pak další talentovaní hráči, kteří by měli určovat příští vývoj NHL. Řeč je především o trojici Vincent Lecavalier, Martin St. Louis a Brad Richards. Blesky navíc už mají zkušenost z pobytu v Evropě, před několika lety měli kemp v Rakousku. Pittsburgh zase v minulosti dokonce NHL za oceánem zahajovali. V roce 2000 se tým ještě s Mariem Lemieux a Jaromírem Jágrem v sestavě utkal v japonském Tokiu s Nashville Predators.

Kluby jsou zatím opatrné

Nicméně kolem nápadu hrát NHL v Praze se prozatím chodí po špičkách. Prezident Tampy Ron Campbell řekl pro deník St. Petersburg Times, že byl klub s tímto nápadem seznámen a momentálně nehodlá podávat další informace. Vedení Pittsburghu zatím nechce celou věc komentovat vůbec.

To hvězda Tučňáků Sidney Crosby byla sdílnější. "Už jsem v Praze byl. A myslím, že je to vzrušující nápad. Mohla by to pro nás být zábavná zkušenost," řekl Crosby v pondělí zámořským novinářům. "Bylo by to skvělé pro fanoušky a my zase rádi poznáme jiný kout světa," dodal.

Už v letošní sezóně ale čeká Pittsburgh jiná velezajímavá událost. Na Nový rok se totiž mužstvo v zápase NHL utká s Buffalem na kluzišti pod širým nebem. Zápas se uskuteční na stadiónu pro americký fotbal, kam se vejde téměř 74 tisíc diváků. A už nyní bylo prodáno přes 42 tisíc vstupenek.

Reklama

Související témata: