Hlavní obsah

Hudler rozhodl v nájezdech o vítězství Detroitu

NEW YORK

Po dvou zápasech Anaheimu a Los Angeles v Londýně se ve středu naplno rozjela hokejová NHL ve svém tradičním prostředí. V akci se opět představili šampióni z Anaheimu, ale jejich návrat z Evropy se jim na úvod nevydařil. Kačeři prohráli v Detroitu po samostatných nájezdech, rozhodující branku vstřelil Jiří Hudler. Další český útočník Jaroslav Hlinka zase výrazně přispěl k vítězství Colorada.

Článek

Detroit hodlá v nové sezóně sázet na řadu mladých hráčů a veterána v brance Dominika Haška. Dvaačtyřicetiletý gólman čelil proti Anaheimu pouze patnácti střelám a v nájezdech poté vychytal všechny tři střelce Bertuzziho, Getzlafa i Perryho. První dva jmenovaní jej však překonali v normální hrací době.

Todd Bertuzzi odpověděl v 35. minutě na vedoucí branku Zetterberga a Getzlaf hned za pět minut dostal hosty do vedení, když zužitkoval přesilovou hru právě po Bertuzziho přihrávce. Ten byl v zápase hodně vidět, zřejmě se chtěl předvést bývalému zaměstnavateli, protože do Anaheimu přišel v létě právě z Detroitu.

Na začátku třetí části ale vyrovnal Holmström a další branka v normální hrací době ani v prodloužení nepadla. V nájezdech nejprve v dresu domácích neuspěli Dacjuk a Zetterberg, ale na závěr překonal náhradníka Bryzgalova blafákem do bekhendu Hudler. "Takový hokej, který by nám zajistil vítězství, jsme hráli asi jen deset nebo patnáct minut. A to nestačí," smutnil po zápase kouč Anaheimu Randy Carlyle.

V premiéře si Hlinka připsal dvě asistenceČeský forvard  Jaroslav Hlinka, který přišel do týmu Colorada ze Sparty, se ve svém debutu v zámořské soutěži uvedl dvěma přihrávkami na branky Paula Stastneho ve druhé třetině. Syn hokejové legendy Petra Śtastného zaznamenal v utkání hattrick a stal se první hvězdou zápasu.

Na druhou třetinu, která vyzněla 3:1 pro domácí Laviny, kontroval Dallas dvěma trefami v závěrečné dvacetiminutovce. V čase 58:50 odvolal trenér hostů Marty Turca z branky, ale na konečném vítězství Colorada to nic nezměnilo. Hlinka byl zaslouženě vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

Kubina ani Kaberle se na úvod neprosadiliV derby Toronta a Ottawy viděli diváci v Air Canada Center vyrovnanou první třetinu, ve vlastním oslabení ji gólově nakousl hostující Vermette. Javorové listy sice zásluhou dvou tref Antropova stav otočili, ale ottawský Alfredsson srovnal.

Přestože šlo domácí Toronto do třetí třetiny s jednobrankovým vedením, dva body za výhru v prodloužení si připsali Senátoři. Několik hodin po podepsání nového kontraktu o tom rozhodla hostující hvězda Dany Heatley. Necelých pět minut před koncem závěrečné sirény vyrovnal, aby v prodloužení rozhodl zápas. „Bylo to skvělé, vážně skvělé,“ rozplýval se po zápase šestadvacetiletý hráč. „Fisher odvedl velký kus práce když vybojoval puk ze skrumáže, já jsem se poté snažil vystřelit co nejrychleji to šlo a spadlo to tam,“ řekl po utkání Heatley.

Hamrlík odehrál 1000 utkání, jeho Montreal zvítězilV první třetině zápasu Caroliny proti Montrealu padlo po jedné brance na obou stranách. Po bezbrankovém druhém dějství poslal hosty do vedení zkušený Saku Koivu. Domácí Carolina se nevzdala a ve 33. minutě Hedican vyrovnal. Necelých devatenáct tisíc diváků do konce třetiny již branku nevidělo a zápas se přehoupl do prodloužení.

Díky druhé brance Koiva si hosté nakonec odvezli z RBC Center dva body. Canadiens vsítili v utkání tři branky v přesilové hře. „Dnes to prostě fungovalo, nečekejte ale že budeme dávat tři góly v přesilovce každý zápas,“ řekla po utkání první hvězda zápasu Saku Koivu.

Statistika středečních zápasů NHL:
Carolina - Montreal 2:3 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 4. E. Cole, 53. Hedican - 50. a 62. S. Koivu, 14. Streit. Zásahy brankářů: Ward 37/3 - Huet 29/2. Diváci: 18.680.
Toronto - Ottawa 3:4 v prodl. (2:2, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 11. a 14. Antropov, 36. Stajan - 55. a 63. Heatley, 8. Vermette, 15. Alfredsson. Zásahy brankářů: Raycroft 26/4 - Gerber 26/3. Diváci: 19.476.
Detroit - Anaheim 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky: 10. Zetterberg, 45. Holmström, rozhodující nájezd Hudler - 35. Bertuzzi, 40. Getzlaf. Zásagy brankářů: Hašek 15/2 - Bryzgalov 40/2. Diváci: 17.610.
Colorado - Dallas 4:3 (1:0, 3:1, 0:2)
Branky: 19., 22. a 32. P. Stastny (na druhou a na třetí Hlinka), 37. Wolski - 28. Halpern, 48. J. Jokinen, 58. Hagman. Zásahy brankářů: Budaj  31/3 - Turco 19/4. Diváci: 17.487.

Reklama