Hlavní obsah

Hlinka slyšel po premiéře v NHL jen samou chválu

DENVER

Výtečnou premiéru v NHL má za sebou český hokejista Jaroslav Hlinka. Třicetiletý útočník poprvé nastoupil za Colorado Avalanche v soutěžním zápase a hned se uvedl dvěma asistencemi. Právě díky jemu vstřelil Paul Stastny svůj první hattrick kariéry a připomněl tak svého legendárního otce Petera Šťastného, kterému se totéž povedlo přesně před 25 lety.

Článek

"Táta byl lepší než já, ale dát hattrick je bezva," usmíval se po zápase Paul Stastny a pochvaloval si spolupráci s Hlinkou. "S ním je to snadné. Hraje jednoduše a přihraje vám pokaždé, když jste volný. Je úžasně rychlý a při práci s pukem mu nechybí sebevědomí," ocenil Stastny dalšího českého spoluhráče. V loňské sezóně se mu dařilo s Milanem Hejdukem, ten ale tentokrát hrál v prvním útoku s Ryanem Smythem a Joe Sakikem.

Také kapitán Colorada byl zvědav na to, jak se povede třicetiletému Hlinkovi při jeho prvním zápase v NHL. "Pozorně ho sledujte a dojde vám, proč vyhrál v české lize kanadské bodování. Je ohromně šikovný, bude pro nás velkým přínosem," tvrdil Sakic ještě před utkáním pro deník Denver Post.

Reklama

Související témata: