Hlavní obsah

Haškův Detroit zvítězil nad Edmontonem, Ottawa počtvrté vítězná

NEW YORK/PRAHA

V pondělních zápasech kanadsko-americké NHL se představilo osm českých hokejistů a tři z nich se mohli radovat z výhry. Na vítězství Detroitu se podílel asistencí Jiří Hudler a Dominik Hašek si připsal osmnáct úspěšných zákroků. Tomáš Fleischmann z Washingtonu sice v utkání nebodoval, ale jeho tým těsně přehrál domácí New York Islanders.

Článek

Rudá Křídla vedla po úvodní třetině 2:1 a ihned po přestávce bleskově zvýšila svůj náskok. Branka deset sekund před druhou sirénou sice utkání zdramatizovala, ale v power-play Edmontonu pěčetili domácí dva body. Do prázdné brány se trefil Kris Draper. Za Olejáře si připsalo nahrávku pravé křídlo Aleš Hemský.

"Nedali jsme jim mnoho šancí," řekl po utkání brankář Dominik Hašek, který zaznamenal osmnáct úspěšných zásahů.

Vyzvat domácí Ottawu přijeli do Ontaria Ďáblové z New Jersey v čele s Eliášem a Rachůnkem, ale po první třetině jejich tým prohrával po gólech Kellyho a Heatleyho. New Jersey celé utkání tahalo za kratší konec provazu a branka Daniela Alfredssona v poslední minutě definitivně zlomila hostům vaz. Karel Rachůnek se podílel asistencí na druhém úspěchu Devils. "Působíme letos více kompaktěji," uvedla opora Senátorů gólman Gerber, jehož tým zvítězil počtvrté v řadě.

V posledním pondělním zápase přijeli Capitals, za něž nastoupil i český centr Tomáš Fleischmann, do New Yorku, kde se utkali s Islanders. V Uniondale viděli diváci dramatické střetnutí, které se lámalo v osmé minutě závěrečné dvacetiminutovky. Na rozhodující druhý gól hostí přihrával Michael Nylander, bývalý parťák Jaromíra Jágra z Rangers. V utkání se zaskvěl hostující gólman Olaf Kolzig, který si zapsal třicet úspěšných zákroků.

Pondělní výsledky NHL:
New York Islanders - Washington 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky: 7. Park - 28. Viktor Kozlov, 48. Laich. Zásahy brankářů: NY Islanders – DiPietro 12/10, Washington – Kölzig 31/30. Diváci: 16 234.
Ottawa - New Jersey 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
Branky: 5. Kelly, 16. Heatley, 46. Redden, 60. Alfredsson - 39. Asham, 48. Parise (Rachůnek). Zásahy brankářů: Ottawa – Gerber 29/27, New Jersey – Brodeur 36/33. Diváci: 18 260.
Detroit - Edmonton 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Branky: 7. Samuelsson, 15. Chelios (Hudler), 21. Holmström, 60. Draper - 15. Horcoff (Hemský), 40. Cogliano. Zásahy brankářů: Detroit – Hašek 20/18, Edmonton – Roloson 34/31 . Diváci: 16 913.

Reklama