Hlavní obsah

Pittsburgh neuspokojí jediného věřitele, legendu Lemieuxe

PITTSBURGH

Hokejový klub Pittsburgh Penguins, který před devíti lety málem zkrachoval kvůli dluhům ve výši 120 milionů dolarů, nakonec zcela uspokojí všechny své věřitele s výjimkou toho největšího a nejslavnějšího. Legendární útočník a nynější spolumajitel klubu Mario Lemieux, který tým zachránil před krachem, dostane podle dohody o vyrovnání 21 milionů dolarů.

Článek

Přitom když před deseti lety končil ze zdravotních důvodů kariéru, dlužili mu tehdejší majitelé Howard Baldwin a Roger Marino 32 milionů.

"Konečně bude vyplacen ze své hráčské smlouvy, kterou podepsal v roce 1992," uvedl v pátek mluvčí Penguins Tom McMillan.

Poté, co klub vyhlásil bankrot, dal Lemieux dohromady skupinu investorů, kteří dvojnásobného vítěze Stanley Cupu zachránili. Slavný útočník si náhradou za 20 milionů dolarů z dluhu vzal podíl v klubu a pět milionů, které mu byly vyplaceny, do týmu zpět investoval. Zbylé částky ve výši sedm milionů dolarů se vzdal.

Ostatní věřitelé dostanou podle listu Pittsburgh Post-Gazette zpátky dluhy v plné výši. Lemieux, který se v roce 2000 na led vrátil a hrál až do roku 2006, se nyní může radovat z toho, že klub dobře funguje. Hodnota Penguins je odhadována na 200 milionů dolarů, chystá se výstavba nové haly a díky skvělým výkonům především kanadského talentu Sidneyho Crosbyho musel být v létě ukončen prodej permanentních vstupenek, aby zbyly lístky i pro nepravidelné návštěvníky zápasů.

Reklama

Související témata: