Hlavní obsah

Jones dostal za tvrdý zákrok na Bergerona dva zápasy stop

NEW YORK

Hokejista Philadelphie Randy Jones dostal od vedení NHL dvouzápasový trest za svůj sobotní zákrok na bostonského Patrice Bergerona, jemuž zlomil nos a způsobil otřes mozku. Bergeron zůstal po tvrdém nárazu na hrazení dlouho ležet bezvládně na ledě a noc strávil v nemocnici, z níž byl v neděli propuštěn.

Článek

"Nemyslím si, že chtěl Jones svého soupeře zranit, ale šlo o tvrdý náraz proti hráči, který byl ve velmi zranitelné situaci," uvedl v tiskovém prohlášení viceprezident NHL Colin Campbell, jenž má v elitní zámořské soutěži na starosti disciplinární postihy.

Šestadvacetiletý Jones tak vyvázl s mnohem nižším trestem než za poslední měsíc dva jeho spoluhráči. Ještě v přípravném utkání dostal útočník Steve Downie distanc na 20 zápasů za atak na ottawského Deana McAmmonda, v polovině října si zase Jesse Boulerice vysloužil ještě o pět duelů delší suspendaci kvůli krosčeku do obličeje Ryana Keslera z Vancouveru.

"Někteří lidé naznačovali, že tento 'hit' byl srovnatelný s předchozími zákroky na hlavu, za které hráči dostali tvrdé tresty. Tahle srovnání jsou ale mylná," vysvětlil Campbell, proč sáhl v Jonesově případě k mnohem mírnějšímu trestu než u dalších dvou hráčů Flyers.

Jones kvůli dvouzápasové pauze přijde o 5615 dolarů z platu. "Slovy se nedá vyjádřit, jak se cítím. Hrozně se omlouvám, nebylo to úmyslné. Nikdy jsem nic takového neudělal, nemám to v povaze. Je mi to hrozně líto a nepřeju si nic jiného, než aby se (Bergeron) zotavil," uvedl kanadský obránce bezprostředně po sobotním utkání.

Reklama

Související témata: