Hlavní obsah

Hokejový obránce Ozolinš se po 12 letech vrací do San Jose

SAN JOSE

Hokejový obránce Sandis Ozolinš se po dvanácti letech oficiálně vrací do San Jose, kde v roce 1992 začal svou zámořskou kariéru. Pětatřicetiletý Lotyš přesvědčil vedení Žraloků během šestitýdenní zkoušky a s týmem, jenž ho v roce 1991 draftoval, podepsal roční smlouvu.

Článek

"Sandis je vítěz Stanley Cupu, sedmkrát hrál Utkání hvězd. Makal hodně tvrdě a těšíme se, že našemu klubu pomůže," uvedl v oficiálním prohlášení generální manažer San Jose Doug Wilson.

Jeden z nejznámějších lotyšských hokejistů všech dob má za sebou nepříliš vydařené období. Během angažmá v New Yorku Rangers musel v prosinci 2005 nastoupit program na léčbu závislosti, pár dní po skončení sezóny 2005/06 byl zase zatčen za řízení pod vlivem omamných látek. V uplynulém ročníku ho navíc pronásledovala zranění, kvůli nimž odehrál za klub z Manhattanu jen 21 zápasů.

Za San Jose nastupoval Ozolinš do října roku 1995, kdy byl vyměněn za Owena Nolana do Colorada. Díky tomuto trejdu se lotyšský ofenzivní obránce dočkal největšího úspěchu své kariéry, neboť hned v první sezoně v Avalanche získal Stanley Cup. Poté ještě oblékal dresy Caroliny, Floridy, Anaheimu a Rangers, celkem v základní části NHL odehrál 836 zápasů s bilancí 164 gólů a 384 asistencí.

Reklama

Související témata: