Hlavní obsah

Hokejista Erat přispěl k výhře Nashvillu

NEW YORK

Český hokejista Martin Erat hájící barvy Nashvillu vstřelil v nedělním utkání NHL rozhodující třetí gól do sítě Chicaga. Ve zbylých dvou zápasech NHL si poradil domácí Columbus se St. Louis Blues a bostonští Medvědi nestačili před svým publikem na nájezdy Ottawě. "Kdo je aktuálně nejlepší tým NHL víme již lépe," řekl kouč Bruins po prohře s Ottawou.

Foto: REUTERS/Lucy Nicholson

Martin Erat (vpravo) se raduje z gólu do sítě Chicaga.

Článek

K výhře měl přitom domácí Boston blíže než Ottawa. Čtyřiačtyřicet sekund drželi Medvědi jednobrankový náskok, který zařídil v úvodu prvního dějství Kobasew. Na začátku třetí dvacetiminutovky měli hokejisté Bostonu výhodu přesilové hry, ale místo pojistky v podobě druhého gólu, vyrovnal v oslabení ottawský Vermette. V nájezdech se radovali veterán hostí Alfredsson a vyrovnávající Vermette. Střelce Bostonu zkrotil na nájezdy brankář Gerber a dva body putovaly do Kanady.

V dresu Nashvillu zazářil útočník Martin Erat, který na ledě United Center v Chicagu zvýšil na rozhodující náskok Predators 3:1. Domácí již jen korigovali skóre Perreaultem. Na druhý gól Nashvillu přihrával v přesilové hře Marek Židlický. Kontaktní branku Blackhawks dal Robert Lang. Nashville však v závěrečné třetině potvrdil dva body gólem Arnotta do prázdné klece.

Bez větších potíží si do tabulky Západní konference zapsal vítězství domácí Columbus. Proti St. Louis skórovali Blue Jackets v každé třetině jednou. Domácí brankář Leclaire udržel čisté konto a stal se první hvězdou utkání. Na poslední brance Chimery se podepsal český obránce Jan Hejda. „Každý je součástí systému a všichni tomu plánu věříme,“ řekl po utkání střelec druhé branky Columbusu Rick Nash na adresu svého trenéra.

Statistika nedělních zápasů NHL:
Columbus - St. Louis 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: 16. Malhotra, 39. Nash, 53. Chimera (Hejda). Zásahy brankářů: Leclaire 21/0 - Toivonen 25/3. Diváci: 13 254.
Chicago - Nashville 2:5 (1:3, 1:0, 0:2)
Branky: 10. Lang, 30. Perreault - 2. Legwand, 4. Radulov (Židlický), 19. Erat, 45. Tootoo, 60. Arnott. Zásahy brankářů: Chabibulin 6/3, Lalime 12/1 - Mason 32/2. Diváci: 12 086.
Boston - Ottawa 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 5. Kobasew - 45. Vermette, rozh. nájezd Alfredsson. Zásahy brankářů: Thomas 36/1 - Gerber 22/2. Diváci: 10 087.

Reklama