Hlavní obsah

Lang pomohl Chicagu ukončit vítěznou sérii Detroitu, Hudlerův gól nepomohl

NEW YORK

Robert Lang se v zámořské NHL opět prosadil proti svému bývalému klubu Detroitu a také díky jeho dvěma asistencím ukončilo Chicago devítizápasovou vítěznou sérii Red Wings. Blackhawks po výsledku 3:2 vyhráli i třetí vzájemný zápas v této sezóně a v předchozích dvou Lang pokaždé skóroval. Nejprve vyrovnáním přispěl k výhře 4:3 po samostatných nájezdech, v Detroitu pak dal poslední gól zápasu na 3:2.

Článek

V neděli nestačil hostům k úspěchu ani dvoubodový příspěvekJiřího Hudlera, který jeden gól vstřelil a na druhý přihrál. V brance Detroitu stál Chris Osgood, který dostal přednost před Dominikem Haškem a poprvé v ročníku nedovedl Red Wings k výhře.

"Měli jsme dobrou sérii. Nemůžeme však vyhrávat každý zápas. Někdy je porážka dobrá, neboť vás vrátí zpět na zem," řekl trenér Detroitu Mike Babcock po utkání, ve kterém jeho svěřencům utekl začátek. Zatímco v úvodních dvou vzájemných zápasech hráči Red Wings prohospodařili dvoubrankový náskok, tentokrát po první části o dva góly prohrávali. "Věděli jsme, že pokud chceme uspět, je zapotřebí mít dobrý start a hrát stejně jako poslední zápasy," uvedl autor vítězného gólu Jonathan Toews, devatenáctiletý ligový nováček, díky němuž Chicago zvítězilo v pátém z posledních šesti utkání.

Mladí hráči sehráli klíčovou úlohu i v zápase Colorada s Minnesotou. Americký reprezentant se slovenskými kořeny Paul Stastny dal dva góly a po jeho asistenci uzavřel Wojtek Wolski střelou do prázdné branky sekundu před koncem utkání na konečných 4:2 pro domácí Avalanche. "Moc toho spolu (Stastny a Wolski) neodehráli, ale zdá se, že by tato kombinace mohla fungovat," radoval se trenér Joel Quenneville, který mladíky doplnil o zkušeného českého útočníka Milana Hejduka.

Nahrávka na gól Wolskému byla pro syna legendárního slovenského útočníka Petera Šťastného stým bodem v NHL, k čemuž potřeboval 99 utkání. Stal se šestým hráčem klubové historie, který k dosažení této hranice potřeboval méně než stovku zápasů. "Jsem rád, že jsme vyhráli, a že jsme hráli velmi dobře," řekl Stastny, který 20 z 22 kanadských bodů v této sezóně získal v domácích zápasech.

Minnesota se musela opět obejít bez slovenských útočníků Pavola Demitry a Mariána Gáboríka. "Musíme hrát lépe než dneska, pokud chceme vyhrát. Ať už jsme kompletní, nebo máme zraněné hráče, musíme hrát dobře s tím, co máme," komentoval šestou prohru z posledních osmi zápasů trenér Jacques Lemaire.

Chicago - Detroit 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky: 13. Perreault (Lang), 16. Kane (Lang), 39. Toews - 37. Hudler, 54. Lidström (Hudler). Střely na branku: 27:32. Diváci: 19.045.
Colorado - Minnesota 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Branky: 26. a 35. Stastny, 16. Smyth, 60. Wolski - 31. Belanger, 40. Bouchard. Střely na branku: 26:27. Diváci: 15.434.

Reklama

Související témata: