Hlavní obsah

Rada guvernérů zatím o NHL v Praze nerozhodla

PEBBLE BEACH

Rada guvernérů zatím nerozhodla o tom, kde by měl začít příští ročník hokejové NHL. S napětím očekávané rozhodnutí, zda elitní zámořská soutěž zavítá do Prahy, padne až v dalším průběhu dvoudenního jednání.

Článek

Zasedání rady guvernérů začalo ve čtvrtek v Kalifornii a vedení NHL zatím schválilo jen prodej Nashvillu skupině kolem Davida Freemana a nový formát soutěže. Od příští sezóny se NHL bude hrát podle rozpisu, který se používal před výlukou v sezóně 2004/05.

Oproti současnému stavu se zvýší počet zápasů se soupeři z vedlejší konference: zatímco nyní jich je pouze deset, od příštího roku jich bude osmnáct. Hráči i fanoušci si stěžovali, že současný formát s důrazem na zápasy v rámci divizí je monotónní a navíc připravuje příznivce o hvězdy ze sousední konference.

Čeští hokejoví příznivci však čekají především na rozhodnutí, zda NHL příští rok začne v Praze. O tom se začalo mluvit poté, co letošní sezóna kanadsko-americké ligy začala v Londýně, kde se dvakrát utkaly Anaheim a Los Angeles.

Předvést by se měl Pittsburgh s Ottawou

Přímo v Anglii o tom také jednali zástupci společnosti Česká sportovní, která za celou aktivitou stojí. Od té doby čeští manažeři se zástupci NHL intenzivně jednají a stále prohlašují, že se blíží vytoužené dohodě. Rozhodnutí rady guvernérů k tomu může být dalším významným krokem.

Představitelé České sportovní se od začátku snaží do Prahy dostat tým New York Rangers, ve kterém momentálně působí početná česká hráčská skupina v čele s Jaromírem Jágrem. Podle prvních zpráv ze zámoří měly v Evropě začít sezónu Pittsburgh s Ottawou, poté se mluvilo o Rangers a Tampě

Reklama

Související témata: