Hlavní obsah

Byli jsme tak blízko vítězství, litoval brankář Floridy Vokoun

FLORIDA

Český brankář Tomáš Vokoun dlouho držel naděje Floridy na úplný bodový zisk. Čtyřiatřicet střel kryl, ale na pohotovou střelu Jarome Iginly z Calgary byl již krátký. Do konce zápasu zbývalo přitom pouhých 11 sekund a Panthers mohli slavit. Nakonec podlehli na nájezdy. „Byli jsme tak blízko,“ smutnil po zápase brankář Panterů.

Článek

Forvard hostujících Flames Jarome Iginla vyšlehl v čase 59:49 z mezikruží plamen, který poslal utkání na ledě Floridy do prodloužení. „Je to dobrý pocit a bylo pěkné získat vítězství,“ nechal se na stránkách Espn.com slyšet střelec rozhodujícího trestného střílení Huselius, bývalý hráč Panthers. „Je to pro nás velká vzpruha, posledních sedm utkání jsme se hodně zlepšili,“ dodal kapitán Plamenů Iginla.

Radost z vyrovnávací trefy pochopitelně neměli domácí hokejisté, kteří dlouho odolávali tlaku Flames. „Měli jsme získat dva body, byli jsme tak blízko“ zoufal český gólman Tomáš Vokoun v rozhovoru pro server Sun-Sentinel.com. „Je skutečně velmi těžké to spolknout, ale je spousta pozitivních věcí, které si ze zápasu můžeme vzít,“ podotkl bek Panthers Steve Montador, který byl vyměněn z Calgary za Huseliuse.

„Byl to hloupý gól, ale 85 procent branek v lize padá tímto způsobem,“ komentoval vyrovnávací gól Iginly strážce domácí svatyně. „Dali jsme pouze jednu branku a to je málo,“ litoval po utkání Vokoun slabé produktivity Panthers. „Vypadalo to, že si jdeme pro dva body, ale nakonec jsme dostali vyrovnávací gól,“ přidal svůj postesk kapitán Olli Jokinen.

Pro domácí tým však mohlo být hůře již dříve, zvláště v úvodním dějství přečkal brankář Panthers žár Plamenů a dlouho držel hosty v šachu. „Hlavně v první třetině byl neuvěřitelný. On byl tím důvodem, proč to bylo velmi dlouho 1:0 pro nás,“ pochválil českého brankáře obránce Montador.

„Pokud budeme tvrdě makat, tak se nám to vrátí zpět,“ věří jednatřicetiletý rodák z Karlových Varů, který v zápase vzdoroval čtyřiatřiceti střelám Calgary.

Reklama

Související témata: