Hlavní obsah

Brankář Joseph se vrací do NHL, oblékne dres Calgary

CALGARY

Hokejový brankář Curtis Joseph se po loňském angažmá ve Phoenixu a pauze, kterou si zpestřil výhrou ve Spengler Cupu, vrací do NHL. Čtyřicetiletý gólman, kterému v celkovém počtu vítězství patří v nejvyšší zámořské lize páté místo, podepsal jednoroční kontrakt na 1,5 miliónu dolarů s týmem Calgary Flames. Informovaly o tom servery ESPN a TSN.

Článek

Joseph se stal v létě volným hráčem poté, co se tým Phoenix Coytes rozhodl neprodloužit mu smlouvu. Joseph minulý měsíc pomohl kanadskému reprezentačnímu celku vyhrát Spengler Cup ve Švýcarsku.

Rodák z Keswicku vstoupil do NHL v roce 1989, kdy šest sezón oblékal dres St. Louis Blues. Po angažmá v Edmontonu, Torontu a Detroitu ho podepsali Kojoti z Phoenixu. V zámořském hokeji působí účastník Zimních olympijských her z let 1998 a 2002 již šestnáct sezón.

Znovu se setká s trenérem Keenanem

Brankář, jemuž v celkovém počtu výher v NHL patří pátá příčka, podepsal jednoroční kontrakt na 1,5 miliónu dolarů s Plameny z Calgary, kde se setká s koučem Mikem Keenanem. Ten trénoval v sezóně 1994-95 St. Louis Blues.

Svou 400. výhru zaznamenal rodák z Ontaria v říjnu 2005. V současnosti má na svém kontě již 446 úspěšných vystoupení a k vyrovnání legendy Terry Sawchuka, jenž zaujímá v žebříčku gólmanů čtvrté místo, chybí Josephovi jedno vítězství. Toho by mohl brankář s číslem 31 dosáhnout ve středu, kdy Plameny zajíždějí na led Minnesoty.

Historická tabulka brankářů v počtu výher v NHL:
1.Patrick Roy551 výher
2.Martin Brodeur518 výher
3.Ed Belfour484 výher
4.Terry Sawchuk447 výher
5.Curtis Joseph446 výher

Reklama

Související témata: