Hlavní obsah

Nezalekli jsme se jich, vyzdvihl Hašek výhru nad Anaheimem

ANAHEIM

Brankář Dominik Hašek přispěl ke středeční výhře Detroitu na ledě Anaheimu 24 úspěšnými zásahy. Wings až do 49. minuty vedli 2:0 a zdálo se, že by český brankář mohl udržet čtvrtou nulu v sezóně. V přesilové hře přeci jen inkasoval, ale více již domácím Rudá křídla nedovolila. "Ukázali jsme, že zde dokážeme zvítězit,“ těšilo Haška vítězství nad posledními šampióny.

Článek

"Takový zápas jsme očekávali. Jsou velmi dobře fyzicky připraveni, ale řekli jsme si, že do toho musíme jít stejně tvrdě jako oni, zvláště pak v první třetině,“ řekl pro server ESPN Dominik Hašek.  "Nevylekali nás, byli velmi sebevědomí, ale my jsme ukázali, že zde dokážeme zvítězit,“ dodal po výhře 2:1 spokojeně pro deník  Detroit Free Press .

Po vyhrané první třetině nakročili Red Wings v Honda Center správným směrem k zisku dvou bodů na ledě jednoho z největších soupeřů v Západní konferenci. "Myslím, že tady panuje velká rivalita, oni jsou obhájci Stanley Cupu a hrají jak šampióni. V minulém roce nás v play-off porazili a většinou jsme zde prohrávali, takže tohle pro nás byl velký zápas," vykládal 42letý strážce svatyně Wings.

Pardubický rodák si v zápase připsal své sedmnácté vítězství v sezóně a přehoupl se procentuální úspěšností zákroků přes devadesát procent (90,2 ℅). S průměrem 2,12 obdržené branky na zápas je na pátém místě v letošním žebříčku NHL za Brodeurem, Luongem a Leclairem. Tabulku vede Haškův kolega Chris Osgood, který má v probíhající sezóně zatím jako jediný brankář průměr pod dvě branky na zápas (1,87).

Reklama

Související témata: