Hlavní obsah

Tomáš Kaberle zařídil výhru Toronta a vyzdvihl výkon Sundina

TORONTO

Obránce Toronta Tomáš Kaberle jako jediný překonal v samostatných nájezdech českého gólmana v barvách Floridy Tomáše Vokouna a připsal na konto Toronta další dva body v cestě za play-off. Maple Lefas dvakrát dotahovali náskok Panterů a pokaždé zařídil vyrovnání kapitán hostů Mats Sundin. „Prostě patří k Torontu,“ prohlásil po zápase Kaberle na adresu švédského Vikinga.

Článek

„Je to hokejista (Sundin), který prostě patří k Torontu. Každý v našem týmu ho následuje a snaží se hrát jako on,“ pochválil Kaberle kapitána Maple Leafs. Sundin před koncem přestupního termínu odmítl výměnu z kanadského celku a svému zaměstnavateli se ve středu v utkání s Floridou odvděčil dvěma góly, jež znamenaly vyrovnání a pokračování zápasu v nastaveném čase.

Český zadák si připsal proti Panterům jednu asistenci a v samostatných nájezdech jako jediný překonal svého krajana v brance Panthers Tomáše Vokouna. Zajistil tak Javorovým listům dva body do tabulky, v níž mají svěřenci kouče Paula Maurice 65 bodů. Ve Východní konferenci jsou na 12. místě a ztrácí šest bodů na osmičku postupující do play-off.

„Šest bodů není tolik. Potřebujeme vyhrát víc utkání za sebou. Pokud se nám to bude dařit, boj je stále otevřený,“ doufá devětadvacetiletý rodák z Rakovníka ve vzestup v tabulce.

Reklama

Související témata: