Hlavní obsah

Žraloci se prokousali k 11. výhře v řadě, Michálek přispěl dvěma body

SAN JOSE/PRAHA

Český hokejista Milan Michálek ze San Jose přispěl v pátečním utkání NHL proti St. Louis dvěma kanadskými body k výhře 4:1. Žraloci pokračují ve famózní plavbě, když ani po jedenácté za sebou nenašli přemožitele a jsou krok od překonání rekordu New Jersey ze sezóny 2005-06. „Jsme v laufu,“ pochvaloval si nejzkušenější hráč San Jose Jeremy Roenick pro deník The Mercury News.

Článek

Proti St. Louis úřadovala nejnebezpečnější formace domácích vedená Joe Thorntonem. Žraloci příliš dlouho okolo své „oběti“ v brance Blues nekroužili, již v čase 1:10 se „zakousnul“ Milan Michálek a rozsvítil za Toivonenen červené brankové světlo.

Jindřichohradecký rodák si v letošní sezóně připsal prozatím 48 kanadských bodů za třiadvacet branek a pětadvacet asistencí. Třiadvacetileté levé křídlo za své čtyřleté působení v zámořské lize zaznamenalo zatím 150 kanadských bodů, když se trefilo sedmašedesátkrát a na branku přihrálo třiaosmdesátkrát.

San Jose je blízko k překonání rekordu New Jersey Devils ze sezóny 2005-06, kdy Ďáblové neprohráli rovněž jedenáct utkání za sebou. O krok dál mohou rekord Žraloci posunout již v nedělním souboji s Edmontonem. „Musíme to zvládnout,“ burcuje útočník Patrick Marleau, který proměnil v pátečním střetnutí trestné střílení a završil gólové představení Sharks v hale HP Pavilion. „Ale Oilers přijedou s mladými kluky, kteří hrají výborně. Musíme využít našeho sebevědomí,“ dodal na stránkách SBRforum .

Mužstvo vedené koučem Ronem Wilsonem odešlo naposledy poraženo 20. února proti New Jersey, od té doby začala vítězná plavba, která trvá již 11 zápasů. Sharks jsou díky famózní sérii na druhém místě Západní konference za Detroitem, který má již účast v play-off jistou. „Spousta energie a sebevědomí,“ prozradil trenér Wilson pro The Sports Network recept na ostré žraločí zuby.

„Vypadá to, že do vyřazovacích bojů postoupíme, ale v play-off se hraje od nuly, takže pokud bychom do konce základní části všechno vyhráli a nevyhráli play-off, bylo by to zklamání,“ varoval osmadvacetiletý obránce Sharks Brian Cambell, jenž v duelu proti Bluesmanům, který byl jeho 400. zápasem v NHL, zvyšoval na 3:0.

Reklama