Hlavní obsah

Lundqvist pomohl Rangers znovu zdolat Ďábly

NEW YORK

Pro hokejisty New Jersey Devils je už brankář newyorských Rangers Henrik Lundqvist noční můrou. Švédský gólman má totiž proti Ďáblům famózní bilanci. Jen v letošní sezóně vychytal New Jersey ve všech šesti odehraných zápasech, přičemž nikdy nepoznal porážku. V patnácti posledních střetnutích s tímto týmem navíc nikdy neinkasoval víc než dvě branky na zápas.

Článek

Naposledy se radoval z výhry po nočním vítězství 2:1 po samostatných nájezdech. "Tyhle důležité zápasy vás vždycky dokážou nakopnout," řekl po zápase pro New York Daily News Henrik Lundqvist, který v posledních šesti utkáních třikrát vychytal vítězství po samostatných nájezdech. Z celkem osmi penaltových střelců jej navíc překonal pouze jeden.

Tentokrát si na něm vylámali hokejky Langenbrunner a Gionta, poslední exekutor Parise branku minul. "Je to skvělý pocit znovu je porazit. Přece jen šestkrát v roce, to už je dobré. Ale taky jsme měli trochu štěstí. Několik zápasů bylo hodně vyrovnaných, musíme to mít na paměti," upozorňuje Lundqvist na možné podcenění před dalšími dvěma vzájemnými zápasy s New Jersey v základní části NHL.

Devils vedli v posledním zápase od sedmé minuty gólem Zubruse v přesilovce a pak se až příliš soustředili na střežení formace s Jaromírem Jágrem. Speciálně na českého kapitána Rangers se měla zaměřit především trojice Zubrus, Rupp, Clarkson společně s obráncem Whitem. Rychlého Scotta Gomeze zase střežil bývalý spoluhráč John Madden.

Drury sklízel chválu

Díky tomu ale měl na ledě větší prostor útok Callahana se Strakou a Drurym na křídlech. Martin Straka sice v první třetině brankáře Brodeura z nájezdu nepřekonal, ale v poslední části asistoval u vyrovnávacího gólu. Callahan po jeho přihrávce vystřelil po objetí branky a Chris Drury čtyři minuty před koncem pohotově dorazil puk. "To je jeho specialita. On prostě dokáže v důležitých chvílích vstřelit důležitou branku," chválil střelce Lundqvist.

"Byli jsme v nepříjemné situaci a já seděl na střídačce a říkal si: ´potřebujeme nějakou dorážku, alespoň jednu dorážku. Nemyslel jsem na to, že bych se mohl stát hrdinou," vykládal po zápase Drury, na nějž se snesla po zápase chvála spoluhráčů. "Pokud se chcete něco naučit, snažte se mu být nablízku tak, jak jen to jde. Je to nějaký jeho šestý smysl nebo co," směje se spoluhráč Brandon Dubinsky.

Suttera negativní bilance unavuje 

"Má neuvěřitelně rychlé ruce. V okamžicích, kdy většina hráčů stihne před brankou při dorážce trefit puk jednou, on to zvládne dvakrát. Podobný byl Joe Mullen," uznale tvrdil Jaromír Jágr o střelci, jenž dopomohl Rangers k další porážce Devils v sezóně.

Trenéra New Jersey Brenta Suttera už řeči o negativní bilanci s tradičním rivalem unavují. "Copak jsou Rangers jediný tým Východní konference? Nepořádáme hon na New York Rangers. Pořád jsme na prvním místě konference a to proto, že máme tak dobrý tým," řekl deníku New York Post.

Reklama