Hlavní obsah

Hokejista Numminen dal vedení Buffala k soudu

BUFFALO

Hokejový obránce Teppo Numminen podal k soudu stížnost na vedení Buffala Sabres. Devětatřicetiletý Fin, který nedávno začal s týmem zámořské NHL trénovat, byl před sezónou suspendován bez náhrady platu, protože se u něj objevily potíže se srdcem a musel na operaci.

Článek

Stížnost podal Numminen spolu s hráčskou asociací NHLPA. Generální manažer Sabres Darcy Regier reagoval prohlášením, že problém si musí vyřešit vedení ligy a NHLPA. Klub podle něj měl právo hráče suspendovat, protože neprošel zdravotními testy. Rodák z Tampere s Buffalem v červenci podepsal roční smlouvu na 2,6 miliónu dolarů.

Numminen za Buffalo nehrál od září, kdy neprošel zdravotními testy, které u něj odhalily vadnou chlopeň. Finský hokejista, jenž má se srdcem potíže od dětství, se pak podrobil již třetí operaci. Rekordman mezi Evropany v počtu utkání v základní části NHL tento týden začal trénovat na ledě s týmem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.