Hlavní obsah

Hejduk svým 280. gólem v NHL přiblížil Laviny play-off

DENVER/PRAHA

Útočník Colorada Milan Hejduk zvýšil ve třinácté minutě pondělního zápasu NHL proti Calgary na 2:0 a uzavřel brankový účet utkání. Český hokejista nastoupil ke svému 696. duelu v zámořské lize a vsítil čtyřiadvacátou branku v letošní sezóně a 280. v zámořské kariéře. Výhrou si Avalanche upevnily osmou postupovou pozici do play-off s tříbodovým náskokem na devátý Edmonton.

Článek

Hejduk v závěrečné části uzavřel po pasu Paula Stastného a Ryana Smythe na konečných 2:0. Dvaatřicetiletý útočník si připsal 280. gól v zámořské lize. Rodák z Ústí nad Labem, jenž je v NHL věrný výlučně barvám Avalanche, zaostává pět zápasů před koncem základní části za svým loňským maximem o čtyřiadvacet bodů. V sezóně 2006-07 nasbíral 70 bodů za 35 branek a stejný počet asistencí. Bodově nejbohatší sezónu prožil Hejduk v sezóně 2002-03, kdy získal 98 bodů (50 branek a 48 přihrávek).

„Víme, že mužstva za námi na nás tlačí, a proto je důležité, že si držíme svou pozici,“ burcuje Smyth, jenž získal díky pasu na Hejdukův gól 600. bod v kariéře. „Svůj osud máme na svých hokejkách,“ nechal se slyšet dvaatřicetiletý Kanaďan.

Laviny mají na svém kontě šestaosmdesát bodů a na devátém místě na ně tlačí Edmonton (83 bodů) a Nashville (82 bodů). „Každé utkání je v téhle chvíli kritické,“ uvědomoval si brankář Colorada Jose Theodore, jenž vychytal všech 23 střeleckých pokusů Calgary. „Museli jsme hrát lépe než naposledy a také jsem to dokázali,“ vzpomněl na nepovedenou čtyřzápasovou sérii bez výhry pro server The Sports Network.

Colorado od 15. března postupně prohrálo s New Jersey, Minnesotou, Calgary a Edmontonem. „Naše obranná hra byla dnes jako pevná skála,“ pochvaloval si trenér Avalanche Joel Quenneville pro agenturu AP. „Jose (Theodore) chytal excelentně, když v klíčových okamžicích mužstvo podržel,“ pochválil strážce domácí svatyně, jenž udržel třetí čisté konto v sezóně.

Reklama

Související témata: