Hlavní obsah

Hejduk pomohl dvěma brankami k výhře Colorada

NEW YORK

Útočník Colorada Milan Hejduk pomohl svému týmu k výhře nad Vancouverem dvěma brankami a jednou přihrávkou a i díky němu se Laviny dostaly na sedmou pozici v Západní konferenci. Hejduk se stal hlavní hvězdou zápasu. Z českých hokejistů se ve středečních zápasech trefil ještě David Výborný, jeho Columbus porazil Chicago hladce 4:0.

Článek

Laviny z Colorada dostal na domácím ledě proti Vancouveru do vedení už v šesté minutě Jordan Leopold. Po prvních dvaceti minutách šli ale do kabin spokojenější hosté. Po brankách Daniela Sedina a Taylora Pyatta totiž vedli. Colorado se ale ve druhé třetině nadechlo k obratu. Ve 25. minutě dorazil Hejdukovu střelu za záda brankáře Luonga Paul Stastny a o dvě minuty později poslal domácí do vedení Cody McLeod.

V jednatřicáté minutě vyřešil dvaatřicetiletý Hejduk akci dva na jednoho střelou zápěstím a zvýšil na 4:2. Svou brankou vyhnal Roberta Luonga z branky. Jeho nástupce Curtis Sanford se ale v brankovišti dlouho neohřál a už lovil puk ze své sítě, když ho překonal Ben Guite. Český útočník se trefil ještě na začátku poslední části. Jeho tým vyhrál nad Vancouverem 6:3 a v tabulce Západní konference má na předposledním postupovém místě čtyři body náskok na devátý Nashville.

Norrena vychytal čisté konto

Jediným brankářem, kterému se podařilo ve středečním programu vychytat čisté konto, byl Fredrik Norrena, jehož Columbus přivítal na svém ledě Chicago. Skóre utkání otevřel v přesilové hře po asistenci Jiřího Novotného Joakim Lindström. Po brance Wilsona, který se trefil z vrcholu kruhů, se branky dočkal i David Výborný, jenž zvyšoval již na 3:0. O poslední gól v Chabibulinově síti se postaral Michael Peca po přihrávce Rostislava Klesly.

Nejvyrovnanější zápas středečního programu obstarali Anaheim a Los Angeles. Byl to překvapivě nejhorší tým celé soutěže, který se po deseti minutách hry ujal po brance Patricka O’Sullivana vedení. Na vyrovnání si museli Kačeři počkat až do 33. minuty. V té vyřešil Bobby Ryan situaci dva na dva vybruslením na střed a překonal Ersberga v brance Králů. Do konce základní hrací doby branka nepadla a o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich byl lepší Anaheim. Vítěznou branku si připsal Mathieu Schneider střelou mezi betony gólmana Kings.

Povedený vstup do utkání se vydařil Minnesotě, která na svém ledě přivítala Edmonton. V osmé minutě už domácí vedli 2:0 po trefách Radivojeviče a Hilla. Divočáci si už vítězství nenechali ujít a zvítězili nad kanadským týmem 3:1.

Columbus - Chicago 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Branky: 25. Lindström (Novotný), 48. Wilson, 49. Výborný, 52. Peca (Klesla). Zásahy brankářů: Norrena 17/17 - Chabibulin 36/32. Diváci: 14 454. Hvězdy utkání: Wilson, Novotný, Norrena.
Minnesota - Edmonton 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Branky: 4. Radivojevič, 8. Hill, 31. Rolston - 45. Pisani. Zásahy brankářů: Bäckström 33/32 - Roloson 21/18. Diváci: 18 568. Hvězdy utkání: Koivu, Bäckström, Radivojevič.
Colorado - Vancouver 6:3 (1:2, 4:1, 1:0)
Branky: 31. a 41. Hejduk, 6. Leopold, 25. Stastny (Hejduk), 27. McLeod, 32. Guite - 10. D. Sedin, 14. Pyatt, 40. Salo. Zásahy brankářů: Theodore 31/28 - Luongo 23/18, Sanford 14/13. Diváci: 17 728. Hvězdy utkání: Hejduk, Forsberg, Stastny.
Anaheim - Los Angeles 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 33. Ryan, rozhodující nájezd Schneider - 10. O´Sullivan. Zásahy brankářů: Hiller 32/31 - Ersberg 40/39. Diváci: 17 331. Hvězdy utkání: Hiller, Ryan, Ersberg.

Reklama

Související témata: