Hlavní obsah

Kouč Boudreau si vysloužil důvěru Washingtonu a má novou smlouvu

WASHINGTON

Trenér Bruce Boudreau bude v zámořské NHL i nadále pokračovat ve funkci hlavního kouče Washingtonu. Podle středečního vyjádření generálního manažera George McPheeho se s vedením Capitals dohodl na prodloužení velmi úspěšné spolupráce, kterou započal koncem listopadu, kdy nahradil propuštěného Glena Hanlona.

Článek

"Je to náš trenér. Je pod kontraktem. A na dlouho...," řekl pouze McPhee, aniž by prozradil detaily nové smlouvy.

Vedení týmu z hlavního města USA tak dalo jasně najevo, že i přes smolnou prohru v prodloužení sedmého duelu prvního kola play-off o Stanleyův pohár s Philadelphií nezapomnělo na vynikající práci, kterou Boudreau v týmu odvedl. Přestože vstupoval do NHL z postu kouče Hershey Bears (farma Washingtonu) pouze se zkušenostmi z nižších soutěží, jako nováček dovedl tým poprvé od roku 2003 do play-off.

Třiapadesátiletý rodák z Toronta proměnil tým v čele s hvězdným Alexandrem Ovečkinem jako mávnutím kouzelného proutku. Z posledního místa celé NHL a bilancí pouhých šesti výher z 21 zápasů dovedl Capitals až k vítězství v Jihovýchodní divizi, když ve zbývajících 61 duelech základní části jich "Caps" hned 37 vyhráli.

Reklama

Související témata: