Hlavní obsah

V Detroitu jsme všichni součástí skládanky, říká Hudler

DETROIT

Hokejista Detroitu Jiří Hudler si v letošním play-off NHL připsal na své konto deset kanadských bodů. Svou sbírku rozšířil také v úvodním duelu finále Západní konference proti Dallasu, když se asistencí podílel na výhře Red Wings 4:1. Olomoucký rodák je tak zatím v této sérii jediným českým hrajícím hokejistou, neboť brankáře Dominika Haška úspěšně nahradil Chris Osgood.

Článek

V minulé sezóně přitom Jiří Hudler nastoupil ve vyřazovacích bojích pouze k šesti z osmnácti utkání Detroitu. Letos si tak český forvard svůj ice-time náramně užívá. „Všichni tvoříme část skládanky a každý zapadá do týmu svým dílem,“ nechal se slyšet čtyřiadvacetiletý útočník na stránkách Mlive.

Oproti tomu gólman Dominik Hašek sleduje od čtvrtého zápasu play-off proti Nashvillu hru Red Wings pouze ze střídačky. Za stavu 2:2 na zápasy v sérii proti Predators nahradil kouč Mike Babcock nejistého českého brankáře Chrisem Osgoodem. Tento tah mu zatím vychází na výbornou, s kanadským gólmanem v zádech totiž mužstvo doposud neprohrálo.

„Hraje s obrovským sebevědomím,“ řekl na adresu zatím nejlepšího brankáře letošního play-off kapitán Křídel Nicklas Lidström pro The Detroit News. Osgood vévodí tabulkám v počtu inkasovaných gólů s průměrem 1,46 a procentuální úspěšností 93,9.

Domácí hokejisté využili v úvodním duelu tři přesilové hry a v polovině utkání vedli 4:0. „Byli vystrašení jako trenér, který je nepřipravený na zápas,“ všiml si kouč Red Wings Babcok. „Trocha strachu nikomu neuškodí,“ dodal pro agenturu AP. „Nevím, jestli to bylo únavou, ale nebyli jsme na takové úrovni, jak bychom si představovali,“ litoval lodivod Hvězd Dave Tippett.

Další duel je na programu 11. května opět na ledě Joe Louis Arény v Detroitu.

Reklama

Související témata: