Hlavní obsah

Gólman Kölzig už nepočítá s další kariérou ve Washingtonu

WASHINGTON

Německý gólman Olaf Kölzig už podle svých slov nebude hájit branku hokejistů Washingtonu. V týmu Capitals strávil 16 sezón, na konci té letošní jej z pozice jedničky vytlačil Francouz Cristobal Huet. Kölzig pro list Washington Post uvedl, že je čas z týmu odejít.

Článek

"Pro mě to celé skončilo zklamáním. Je to škoda, protože nyní má Washington skvělý tým. Jako sportovec musíte vědět, kdy se pohnout dál," vysvětlil osmatřicetiletý veterán.

Mluvčí klubu Kölzigův odchod nepotvrdil, ale jeho vyjádření se prý nediví. "Olie byl skvělý pro Washington a Washington byl skvělý pro něj. Pokud se rozhodne pokračovat dál, přejeme mu hodně štěstí," prohlásil generální manažer George McPhee.

Z aktivních brankářů jen Martin Brodeur z New Jersey odchytal víc zápasů za jediný klub než Kölzig. Ze 711 utkání přispěl rodák z Jihoafrické republiky k 301 výhrám.

Z pozice jedničky ho vytlačil Francouz Huet

Jeho konec u Capitals ovlivnil příchod Hueta z Montrealu v závěru sezóny. Od té doby kouč Bruce Boudreau dával oběma stejnou šanci a po sérii sedmi výher v závěru základní části s Huetem v brance už se Kölzig v play-off na ledě neobjevil.

"Od prvního dne jsem byl ohromen jeho ryzí profesionalitou. Vždycky byl respektovanou osobností," vysekl mu na rozloučenou poklonu Boudreau.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.