Hlavní obsah

Pittsburghu vystřelil druhou výhru nečekaný hrdina Talbot

PITTSBURGH

Hokejisté Pittsburghu zvítězili i ve druhém utkání finále Východní konference nad Philadelphií 4:2 a zvýšili své vedení v sérii na 2:0. Utkání mělo nečekaného hrdinu, vítězný třetí gól totiž vstřelil za stavu 2:2 ve 49. minutě hráč ze čtvrté útočné formace Maxime Talbot. Pojistku pak přidal v poslední minutě trefou do prázdné branky při power-play Flyers Jordan Staal.

Článek

Že zápas rozhodne Talbot, na to by si před utkáním vsadil asi málokdo. Čtyřiadvacetiletý útočník vynechal předchozí tři zápasy play-off kvůli zlomenině na pravé noze a v nedělním utkání strávil na ledě pouhých jedenáct minut. "Už jen kvůli tomu, že jsem mohl znovu naskočit do hry, jsem byl šťastný jako malé dítě. A že jsem dal ještě vítězný gól, to je něco navíc," řekl Talbot.

Obránci Philadelphie na hráče, jemuž se přezdívá Mad Max (Šílený Max), úplně zapomněli. Talbot byl při rozhodující akci zcela sám před brankou, kde ho perfektní přihrávkou od zadního mantinelu našel veterán Gary Roberts. "Zakřičel si a já tušil, že je tam úplně sám, tak jsem mu to poslal," prohlásil Roberts.

Pittsburgh opět vede 2:0 na zápasy

Pittsburgh v utkání dvakrát ztratil vedení, které získal poté, co Sidney Crosby a Marián Hossa využili přesilové hry. Na Crosbyho trefu odpověděl rovněž v početní výhodě Jeff Carter, Hossův druhý gól vyrovnal v poslední minutě prostředního dějství ve vlastním oslabení Mike Richards. Na trefu Talbota - jedinou při vyrovnaném počtu hráčů na ledě - už ale Letci odpověď nenašli.

"Play-off je v tomhle krásné, zazářit dokážou i neznámí hráči. Je důležité, že kluci ze třetí a za čtvrté formace jsou schopni vstřelit důležité góly. Odvádějí pro náš tým obrovský kus práce," pochválil Talbota kapitán Tučňáků Sidney Crosby.

Pittsburgh tak i v třetí sérii letošního play-off NHL dokázal vyhrát oba dva úvodní zápasy na domácím ledě a je na nejlepší cestě k postupu do finále Stanley Cupu. Hráči Philadelphie však ještě budou chtít sérii zvrátit. "Už jsme letos hráli sedmý zápas, kde porážka znamená konec. Utkání číslo tři není úplně to samé, ale hodně podobné," řekl brankář Letců Martin Biron s výhledem na další zápas, který se hraje v úterý ve Philadelphii. "Myslím, že jsme hráli docela dobře, ale také vím, že umíme hrát ještě lépe," dodal Biron.

Reklama

Související témata: