Hlavní obsah

Detroit porazil Dallas potřetí v řadě, rozhodl Hudler

DALLAS/QUÉBEC

Už jen jedno vítězství dělí hokejisty Detroitu od účasti ve finále Stanley Cupu. Ve finále Západní konference NHL porazili Dallas i ve třetím duelu série a po výhře 5:2 v Dallasu vedou 3:0 na zápasy. Hattrick zaznamenal ruský kanonýr Pavel Dacjuk, vítěznou branku vstřelil ve druhé třetině Jiří Hudler. Český útočník zatím bodoval v každém utkání série.

Článek

Domácí Dallas začal utkání velkým náporem a při přesilové hře ve třetí minutě zachránila Osgooda od inkasování jen horní tyčka branky. V šesté minutě gólman hostí jen vyrazil střelu Erikssona k najíždějícímu Lundqvistovi, ale naštěstí pro něj  byl u puku o něco dříve obránce Stuart. Za další minutu se zase až před Osgooda mezi dvěma beky po pravé straně proháčkoval Petersen, brankář Detroitu jeho střelu vyrazil.

Po vyloučení Hudlera v osmé minutě se hrálo ve čtyřech na obou stranách a většího prostoru na ledě dokonale využili Dacjuk s Zetterbergem. Ruský útočník namířil přesně k pravé tyčce a dostal Detroit do vedení. V šestnácté minutě operoval s pukem u zadního mantinelu Modano, bleskově jej poslal na najíždějícího Grossmana, který vyrovnal. Jenže nerozhodný stav vydržel pouhých 37 sekund. Holmström přihrál z levé strany před branku Dacjukovi a ten překonal Turca podruhé, tentokrát jej pokořil trefou mezi betony.

Český útočník si počkal na dlouhou přihrávku

Dallas vyrovnal po čtyřech minutách druhé třetiny, kdy se prudká přihrávka Richardse před branku odrazila od brusle bránícího Stuarta a zapadla za Osgoodova záda. V 32. minutě už ale Detroit znovu vedl zásluhou Hudlera. Český útočník si počkal na dlouhou přihrávku téměř na polovině kluziště a uháněl na branku, na jeho blafák do bekhendu byl Turco krátký.

Necelé dvě minuty po začátku třetí části už vedl Detroit o dvě branky. Zetterberg si při vlastním oslabení pohrál s bránícím Richardsem a pak si střelou pod víko vychutnal i brankáře Dallasu. Ani za tohoto stavu Detroit nepolevil v tlaku a domácí se těžko dostávali do šancí. Necelé tři minuty před koncem vybojoval v rohu puk Zetterberg, poslal jej Dacjukovi, a ruský kanonýr dokonal hattrick.

Finále Západní konference NHL 2008:
Dallas Stars - Detroit Red Wings 2:5 (1:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Grossman, 24. B. Richards - 10., 16. a 58. Dacjuk, 32. Hudler, 42. Zetterberg. Zásahy brankářů: Turco 21/5 - Osgood 18/2. Diváci: 18.532. Stav série: 0:3. Hvězdy utkání: Dacjuk, Zetterberg, Rafalski (všichni DET).
Stav série: 0:3.

Reklama

Související témata: