Hlavní obsah

Hudlerův gól Detroitu na postup do finále Stanley Cupu nestačil

DETROIT

Hokejisté Dallasu se nevzdávají! Ani v druhém utkání, které mohlo jejich letošní putování za ziskem Stanley Cupu ukončit, nepadli. Na ledě Detroitu zvítězili 2:1 a snížili tak stav série na 2:3 na zápasy. Rudým Křídlům nepomohl ani čtvrtý gól Jiřího Hudlera v letošním play-off. Třetí mečbol bude Dallas odvracet v pondělí, bude mít výhodu domácího prostředí.

Článek

Dallas se dostal do vedení v deváté minutě, když se trefil Daley. Pak ale přišla chvíle Jiřího Hudlera, který přesilovkovým gólem srovnal. Hosty ale vyrovnávací branka nepoložila. Vítězný gól vstřelil v 34. minutě Joel Lundqvist. U této branky si připsal asistenci i gólman Marty Turco, který úspěšného střelce našel přesnou dlouhou nahrávkou.

Právě gólman Dallasu byl vyhlášen největší hvězdou zápasu. Hráči Red Wings na něj vyslali devětatřicet střel, z gólu se ale radovali jen jednou. Jeho protějšek Chris Osgood, který dostal znovu příležitost před Dominikem Haškem, byl v mnohem menší permanenci. Připsal si devatenáct úspěšných zásahů.

Druhou hvězdou zápasu se stal Jiří Hudler. V hodnocení plus minus ze sobotního zápasu má ale jeden záporný bod, pobýval na ledě při brance soupeře. Dallas se dočkal první výhry na ledě Detroitu od roku 1992. Šestý zápas se hraje na ledě Dallasu v pondělí.

Pokud se Dallasu podaří otočit stav série z 0:3 na 4:3, zařadí se mezi dva týmy, kterým se stejný kousek v dějinách NHL povedl. V roce 1942 to dokázali hráči Toronta, v roce 1975 pak New York Islanders.

Finále Západní konference - 5. zápas:
Detroit - Dallas 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky: 16. Hudler - 10. Daley, 27. Lundqvist. Zásahy brankářů: Osgood 21/2 - Turco 39/1. Diváci: 20 066. Stav série: 3:2. Hvězdy zápasu: Turco, Hudler, Lundqvist.

Reklama

Související témata: