Hlavní obsah

Veterán Roenick bude i příští sezónu hrát za San Jose

SAN JOSE

Vedení hokejistů San Jose se dohodlo na prodloužení spolupráce se zkušeným útočníkem Jeremy Roenickem o další rok. Podle serveru televizní společnosti TSN zajistí nová smlouva osmatřicetiletému hráči plat ve výši jednoho miliónu dolarů. V této sezóně NHL si Roenick vydělal 500 tisíc a stal by se nechráněným volným hráčem.

Článek

"Mám opravdu radost, že se příští rok zase vrátím. Jen těžko mohu popsat svoje nadšení," řekl klubovému webu Roenick, o kterém se už loni v létě spekulovalo, že možná ukončí kariéru.

Bostonský rodák je jedním ze čtyř Američanů v historii prestižní soutěže, kteří dokázali nastřílet 500 gólů. Devítinásobný účastník Utkání hvězd působil za 20 sezon v NHL také v Chicagu, Phoenixu, Philadelphii a Los Angeles. Odehrál 1321 utkání a na kontě má 509 branek a 694 přihrávek.

V 69 zápasech uplynulé sezony nasbíral 14 gólů a 19 asistencí. V play-off přidal ve 12 duelech pět bodů díky dvěma trefám a třem nahrávkám a především jeho zásluhou ovládlo San Jose rozhodující sedmé klání prvního kola Stanleyova poháru proti Calgary.

Reklama

Související témata: