Hlavní obsah

Naděje draftu NHL: obránce Drew Doughty

PRAHA/OTTAWA

Trojkou letošního draftu NHL by podle prognóz skautů mohl být talentovaný obránce Drew Doughty. Osmnáctiletý hokejista, jenž v minulé sezóně hájil barvy týmu Guelph Storm z nižší OHL byl zvolen nejlepším ofenzivním zadákem podle ligových trenérů a v ročníku 2005/06 vybrán do ideální sestavy OHL. „Jsem spíše útočný typ hráče, ale v poslední době jsem dost zapracoval na obranné hře,“ řekl Doughty pro NHL.com.

Článek

„Pokaždé když vstoupí na led, tak z něj srší obrovské nadšení a je jedno, zda je na tréninku nebo v ostrém utkání,“ pochválil svého svěřence kouč týmu Guelph Storm Dave Barr. „Je velmi trpělivý a nedělá unáhlená rozhodnutí. To z něj dělá výjimečného hráče,“ přidal trenér.

Kanadský zadák si v minulém ročníku OHL připsal na své konto padesát kanadských bodů za 13 branek a 37 asistencí a v letošním roce pomohl juniorskému výběru Kanady k zisku zlatých medailí. „Má spoustu zkušeností z mezinárodní scény a dokáže skvěle číst hru,“ pochválil Doughtyho šéf Centrální skautingové organizace E.J. McGuire. „Někdy si však nedokáže rozložit síly a ke konci zápasu mu scházejí,“ vytknul mu McGuire.

SERIÁL O DRAFTU NHL 2008 NA SPORT.CZ
ČEŠILetos Češi asi moc vysoko nezazáří
L. SCHENNNa počítači válí za Pittsburgh
M. BODKERV NHL se mu nejvíc líbí Gáborík
A. PIETRANGELOHokej ho ze začátku vůbec nebavil
Z. BOGOSIANChtěl by být jako ´válečník´ Chelios
N. FILATOVNa juniorském MS pomohl vyřadit Čechy
D. DOUGHTYVzorem obránce byl Wayne Gretzky
Připravujeme v dalších dnech:
STŘEDA:Steven Stamkos
ČTVRTEK:Vše o víkendovém draftu

„Snad mě lidé nevidí jen jako útočného beka, ale jako komplexního obránce, který pro výhru udělá maximum,“ uvedl Doughty, jehož hokejovým vzorem je Wayne Gretzky. „Nebyl úžasný pouze na ledě, ale také mimo něj,“ vzhlíží k legendárnímu útočníkovi mladý obránce v rozhovoru pro magazín The Hockey News.

V NHL by si rád zastřílel proti brankáři Martinu Brodeurovi, letošímu vítězi Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana soutěže. „To by bylo úžasné,“ zasnil se. „Hrát NHL byl vždycky můj sen a doufám, že jednoho dne si proti Brodeurovi zahraji,“ přidal rodák z Londonu v Kanadě. V kterém týmu NHL bude moci dvacetiletý bek rozvíjet svou kariéru dále, bude známo mezi 20. a 21. červnem, kdy bude v Ottawě draft probíhat.

Reklama