Hlavní obsah

Rangers Jágra chtějí a jednání prý probíhají

NEW YORK

New York Rangers mají zájem udržet svého kapitána Jaromíra Jágra a jednání mezi generálním manažerem Glenem Satherem a agentem českého útočníka Patem Brissonem probíhají. Oba to potvrdili deníku Daily News a popřeli nedávné spekulace The Post, podle nichž byl Jágr ve skupině hokejistů, s kterými prý Jezdci neuzavřou novou smlouvu do 1. července, kdy se stanou nechráněnými volnými hráči.

Článek

"Vím, že Jaromír by chtěl v Rangers pokračovat. Setkal jsem se s jeho agentem dvakrát nebo třikrát. S Jaromírem jsem se také sešel a řekl mi, že chce zůstat. Já mu také řekl, že ho chci. V takové fázi to teď je," řekl deníku Sather.

Sather s Brissonem se opět setkali ve čtvrtek v Ottawě a podle Daily News probírali dvě varianty smlouvy. Rangers by prý preferovali jednoroční kontrakt postavený spíše na zajímavých bonusech, aby měli větší volnost v platovém stropu. Jágr má údajně žádat dvouletou smlouvu a potom by se vrátil do Kladna, aby pomohl svému otci Jaromírovi (prezidentovi klubu) i s předpokládaným otevřením nové haly.

Jágra láká ruský Omsk

Jágra láká do Ruska Omsk, v jehož dresu působil v sezóně 2004/05 při výluce v NHL a vyhrál turnaj evropských mistrů Super Six. Pokud Jágr do 1. července smlouvu s Rangers neprodlouží, bude mu moci nabídnout generální manažer Avangardu oficiální nabídku, údajně jde o lukrativní dvouletý kontrakt.

V nadcházejícím týdnu by se mohl Sather s Jágrem osobně setkat. "Chtěl jsem se hlavně přesvědčit, jestli chce opravdu v Rangers pokračovat. Pat Brisson mě ujistil, že ano. Brzy bych Jaromíra rád viděl. Byl dvakrát nebo třikrát v tréninkovém centru a rád bych se s ním setkal, až se vrátím," naznačil Sather, že po soustředění na víkendový draft v Ottawě by mohlo přijít na řadu řešení Jágrovy budoucnosti v Rangers. Deník spekuluje, zda to stihne, protože Jágr by se mohl vydat na tenisový Wimbledon za kamarádem Radkem Štěpánkem.

Brisson věří, že do 1. července bude jasno. "Glen a já jsme se setkali a probírali nějaké možnosti. Cítíme, že je oboustranný zájem se dohodnout, a doufejme, že to bude brzy, protože 1. červenec se blíží," řekl Brisson.

Rangers zahájí nadcházející ročník 4. a 5. října proti Tampě Bay v pražské O2 Areně.

Reklama