Hlavní obsah

Roenick prodloužil kariéru o rok, bude hrát dál v San Jose

SAN JOSE

Zkušený hokejový útočník Jeremy Roenick se ve středu, šest dní předtím, než by se z něho v NHL stal nechráněný volný hráč, dohodl na pokračování v San Jose. Roční prodloužení aktivní kariéry forvarda, který skvělým výkonem rozhodl sedmý duel prvního kola play-off proti Calgary, přijde Žraloky na 1,1 miliónu dolarů.

Článek

Osmatřicetiletý Roenick je devítinásobným účastníkem Utkání hvězd a v průběhu minulého ročníku se stal teprve třetím hráčem historie NHL narozeným ve Spojených státech, jenž dokázal pokořit hranici 500 nastřílených gólů. V 69 odehraných zápasech sezóny zaznamenal Roenick 33 bodů za 14 vstřelených gólů a 19 asistencí. S deseti vítěznými brankami byl dokonce druhý v celé soutěži.

"Chce prostě vyhrávat, to je jednoduché," řekl generální manažer Doug Wilson zámořským médiím. "Hraje tvrdě, fyzický hokej. A může hrát stále na té nejvyšší úrovni. Je po všech stránkách hry komplexním hráčem. Stačí se podívat zpět na play-off. Když je zápas na vážkách, udělá naprosto všechno pro výhru," ocenil Wilson. Celkem si Roenick v 1321 utkáních v pěti klubech NHL připsal 1203 bodů díky 509 gólům a 694 finálním přihrávkám.

Dalšími hráči, s nimiž se San Jose dohodlo na nových smlouvách, jsou náhradní brankář Brian Boucher a talentovaný útočník Joe Pavelski. Výše Boucherovy roční smlouvy nebyla zveřejněna, loni však zkušený gólman, který by se stejně jako Roenick stal 1. července nechráněným volným hráčem, pobíral 490 tisíc dolarů. Pavelski by se s koncem června stal chráněným volným hráčem, výtečnými výkony si však řekl o dvouletý kontrakt v celkové výši 3,275 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata: