Hlavní obsah

Rozsíval pokračuje v Rangers, Holík se vrací po šesti letech k Devils

NEW YORK/NEW JERSEY

Hokejový obránce Michal Rozsíval prodloužil jako nechráněný volný hráč smlouvu s New Yorkem Rangers. Devětadvacetiletý český bek podepsal s Jezdci čtyřletý kontrakt na dvacet miliónů amerických dolarů. Bobby Holík se vrací po šesti sezónách do New Jersey, a potvrdil tak svá nedávná slova, že pokračování u týmu Atlanty nevidí dobře.

Článek

„Už jsem rezignoval, že bych mohl být součástí organizace v Atlantě,“ nechal se slyšet sedmatřicetiletý hokejista pro Atlanta Journal-Constitution v polovině června. Jeho slova se potvrdila, když útočník s českými kořeny a pasem stvrdil svým podpisem působení v New Jersey na jeden rok. Nová smlouva vydělá podle TSN jihlavskému rodákovi kolem 2,5 miliónu dolarů.

K Devils se vrací Holík po šesti letech. Naposledy dres New Jersey oblékl v sezóně 2001/02. Největších týmových úspěchů se dočkal právě s Ďábly, když v letech 1995 a 2000 vyhrál Stanley Cup.

Služby zadáka Michala Rozsívala si pojistilo vedení Rangers smlouvou na čtyři roky, jenž vynese vlašimskému rodákovi dvacet miliónů USD. Klub tak ukončil spekulace, že by si českého zadáka kvůli platovému stropu nemohl dovolit. Naopak angažoval další cenné zboží na trhu s volnými hráči beka Wade Reddena. Redden odehrál loňský ročník v Ottawě a mezi manažery NHL byl po sezóně velmi žádaným hráčem. S Jezdci podepsal šestiletý kontrakt na 39 miliónů.

Vrbata se dohodl s Tampou, Židlický do Minnesoty

Obránce Marek Židlický, který hájil čtyři sezóny barvy Nashvillu, putuje z týmu Predators do Minesoty Wild. Židlický se stal součástí výměny za mladého útočníka Minnesoty Ryana Jonese a prozatím nespecifikované právo ve druhém kole draftu. Jednatřicetiletý zadák byl v základní části loňské sezóny v Nashvillu nejproduktivnějším hráčem na svém postu. V 79 zápasech získal 43 kanadských bodů (5 gólů + 38 asistencí), v play-off přidal tři přihrávky. Po čtyřech rocích strávených u Predátorů mění mostecký rodák dres poprvé.

Za své čtyřleté angažmá v NHL stihl Židlický získat do svých statistik z 307 zápasů 175 bodů za 35 gólů a 140 asistencí. Ve svém novém působišti v Minnesotě by se měl potkat s kolegou z obrany Martinem Školou.

Vrbata na tři roky za devět miliónů dolarů

Útočník Radim Vrbata, jenž v minulé sezóně oblékal dres Phoenixu, podepsal nový kontrakt s Tampou Bay. Sedmaadvacetiletý útočník se v úterý dohodl s vedením Lightning na tříleté smlouvě, která mu vynese podle TSN devět miliónů amerických dolarů.

Mladoboleslavský rodák si tak polepší z loňských 1,225 USD. V NHL začínal v ročníku 2001/02 v Coloradu Avalanche, odkud putoval do Caroliny, Chicaga a Phoenixu. V loňské sezóně prožil Vrbata pod vedením kouče Wayne Gretzkyho svou nejpovedenější sezónu.

V ročníku 2007/08 nasbíral v dresu Kojotů šestapadesát kanadských bodů a byl druhým nejproduktivnějším hráčem za Shanem Doanem (78 bodů). V šestasedmdesáti duelech nastřílel sedmadvacet branek a k nim přidal po devětadvacet asistencí. Celkem v zámoří zatím zaznamenal 226 bodů za 102 gólů a 124 přihrávek.

Blesky bude chránit Kočí

Lightning podepsalo na dva roky rovněž bitkaře Davida Kočího, jenž hájil dvě sezóny dres Chicaga. Ve své premiérové sezóně v NHL odehrál za Blackhawks devět zápasů, následující ročník si připsal o devět startů více. Do svých statistik zaznamenal zejména 156 trestných minut, ani jednou zatím nebodoval.

U týmu Blesků by měl tedy český útočník plnit roli ochránce hvězdných hráčů. Dvouletá smlouva vynese pražskému rodákovi v případě, že bude hrát v NHL, 525 tisíc dolarů, pokud bude působit v nižších soutěžích, pak si přijde na 100 tisíc dolarů.

Fanouškům se představí v říjnu v Praze

Od převzetí klubu do rukou nových majitelů Orena Koulese a Lena Barriea, přišli do kádru vítěze Stanley Cupu z roku 2004 také Ryan Malone s Gary Robertsem. Oba opustili tým letošního poraženého finalisty Pittsburghu.

V Tampě se Vrbata s Kočím setkají také s Václavem Prospalem, jehož vedení získalo zpět z Philadelphie, které pomáhal v letošním play-off. V obraně působí další reprezentant Filip Kuba. Fanouškům se všichni Češi představí 4. a 5. října v Praze v zahajovacím dvojutkání nové sezóny NHL proti New York Rangers.

Zda čeští fandové uvidí v pražském dvojzápase také největší hvězdu a kapitána Rangers z loňské sezóny Jaromíra Jágra, není jisté. Kladenský rodák neakceptoval nabídnutou smlouvu na jeden rok za šest miliónů dolarů a vyzkouší svou cenu na trhu s volnými hráči.

Reklama

Související témata: