Hlavní obsah

Jágr: Nečekal jsem, že to bude tak těžké. Nesnáším změny

Zklamaný, ale ne zatrpklý opouští hokejovou NHL slavný český útočník Jaromír Jágr. Poté, co ztroskotala jeho jednání s New York Rangers, kteří dali před dalšími službami svého dosavadního kapitána přednost Švédovi Näslundovi, mohl cítit zášť. Ale především jej mrzelo, že už nemůže ve slavném klubu pokračovat. Když kývl na nabídku ruského Omsku, téměř jistě uzavřel svou kariéru v zámoří.

Článek

"Bylo to moje nejtěžší hokejové rozhodnutí v životě. Vůbec jsem nečekal, že to bude tak těžké. Nebudu nic zapírat, nesnáším změny," řekl agentuře Canadian Press Jágr, který by si měl v Omsku podle vlastních slov vydělat pět miliónů dolarů za rok.

Rangers pustili Jágra k vodě
GM Sather: Už jsme nemohli čekat

Navzdory tomu, že se Jágr nedohodl na prodloužení s klubem, na Rangers ani NHL nezanevřel. "NHL mi umožnila si zahrát hokej. Zahrál jsem si s takovými hvězdami jako byl Mario Lemieux, Ron Francis, Bryan Trottier a Paul Coffey. Měl jsem velké štěstí. Naučili mě toho hodně nejen na ledě, ale i mimo něj," přidala česká hvězda.

Škoda, že jsem nezískal těch 84 bodů

"Rangers bych chtěl za ty tři roky poděkovat. Nikdy proti nim neřeknu křivé slovo. Nevyhráli jsme Stanley Cup, ale o tom i u sebelepšího týmu rozhoduje štěstí. Mrzí mě jen to to, že jsem nezískal 84 bodů. Kdyby se mi to podařilo, pořád bych byl v New Yorku," připomněl český útočník podmínku automatického prodloužení smlouvy. Jágr však v minulé sezóně nasbíral jen 71 bodů.

"Nejsem nejmladší, tým se rozhodl jít jinou cestou a už pro mě nebylo místo. Ale to chápu. Rangers chtěli posílit obranu, o které si myslí, že jim chyběla, a tak utratili hodně peněz za Wadea Reddena. Spolu s Chrisem Drurym, Scottem Gomezem a Henrikem Ludqvistem je vyjde na 30 miliónů dolarů, takže na mě nezbylo. Možná kdybych s spolu Gomezem a Drurym hrál lépe, všechno mohlo být jinak," přidal Jágr v narážce na trápení v základní části, kde se nedokázal sehrát ani s jednou z předsezónních posil Rangers.

"Každopádně působení v New Yorku pro mě bylo výjimečné. Chtěl bych poděkovat manažerovi Glenu Satherovi, trenérovi Tomu Renneymu. Také děkuji všem lidem, kteří mě podporovali. Rád bych něco vzkázal lidem, jako je třeba Mike Milbury (bývalý trenér a generální manažer a nyní televizní komentátor), kteří mě neustále kritizovali: můžete mi políbit zadek," dodal Jágr.

Reklama

Související témata: