Hlavní obsah

Čtyřicetiletý Recchi bude hrát za Tampu Bay

TAMPA BAY

Čtyřicetiletý útočník Mark Recchi bude v hokejové kariéře v NHL pokračovat v Tampě Bay a představí se tak českým divákům v zahajovacím utkání sezony v Praze proti New Yorku Rangers. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu podepsal s týmem Lightning pro svou jubilejní dvacátou sezónu v soutěži roční smlouvu, díky níž si může s bonusy vydělat 1,5 miliónu dolarů.

Článek

Recchi rozdělil svou minulou sezónu mezi Atlantu a Pittsburgh, kde v roce 1988 zahájil svou úspěšnou kariéru. Rodák z Kamloops má ve sbírce Stanley Cup právě z Pittsburgu z roku 1991, o patnáct let se ze zisku necennější týmové trofeje radoval v dresu Caroliny.

Během devatenácti sezón v NHL se Recchi k Penguins vrátil ještě dvakrát, hrál také za Philadelphii, Montreal, Carolinu a Atlantu. V základní části nastoupil k 1410 zápasům, v nichž nasbíral 1381 bodů (522+859), což ho řadí na 21. místo historické tabulky produktivity.

Po odchodu jeho bývalého spoluhráče z Pittsburghu Jaromíra Jágra do Omsku bude Recchi v příští sezóně minimálně druhým nejproduktivnějším aktivním hráčem historie v soutěži - vedoucí muž pořadí Joe Sakic ještě stále smlouvu na příští ročník nemá.

Recchi je dalším z řady útočníků, které v přestupním období Tampa Bay po nepovedeném ročníku získala. Floridský klub už posílili Češi Radim Vrbata, Václav Prospal, bitkař David Kočí i Recchiho někdejší kolegové z Penguins Ryan Malone, Adam Hall a Gary Roberts.

Reklama