Hlavní obsah

Obránce Berard se pokusí prosadit do kádru Philadelphie

FILADELFIE

Americký hokejový obránce Bryan Berard byl pozván do tréninkového kempu Philadelphie a pokusí se získat smlouvu. Jednička draftu NHL z roku 1995 v uplynulém ročníku nastupovala za New York Islanders a po skončení smlouvy je v současné době nechráněným volným hráčem.

Článek

"Děkuji Flyers, že mi dali možnost a vyzkouší mě. Těším se na kemp," řekl Berard, který si při posledním působení v dresu Islanders připsal v 54 zápasech 22 bodů za pět branek a 17 asistencí. Celkem má v NHL na kontě za Islanders, Toronto, New York Rangers, Boston, Chicago a Columbus 619 utkání a 323 kanadských bodů.

Jeho kariéru lemuje řada zajímavých momentů. Po draftu odmítl podepsat s Ottawou smlouvu a Senators jej vyměnili společně s českým útočníkem Martinem Strakou do Islanders za Wada Reddena a Damiana Rhodese. Při své první sezóně v NHL zářil a získal Calder Trophy pro nejlepšího nováčka.

V březnu 2000, kdy už působil v Torontu, utrpěl právě v duelu s Ottawou po nešťastném zásahu holí od Mariána Hossy vážné zranění pravého oka. Po sedmi operacích se vrátil na led, přestože na postižené oko téměř nevidí. V roce 2004 získal za oddanost hokeji Bill Masterton Memorial Trophy.

V listopadu 2005 byl Berard jako první hráč NHL pozitivně testován na anabolický steroid norandrosteron. Dostal za to dvouletý zákaz na mezinárodní scéně, v NHL jej však žádný trest nestihl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články