Hlavní obsah

Obránce Malík je oficiálně hráčem Tampy Bay

TAMPA

Hokejista Marek Malík je definitivně hráčem Tampy Bay Lightning. Vedení floridského klubu ve čtvrtek oficiálně oznámilo, že s českým obráncem podepsalo roční smlouvu. Podle dřívějších zpráv by si měl třiatřicetiletý rodák z Ostravy vydělat 1,2 miliónu dolarů.

Článek

Malík byl po uplynulé sezóně bez smlouvy a od minulého týdne s Tampou Bay začal trénovat. Dosud však za tým nehrál, nepředstavil se tedy ani v Praze při zahajovacím dvojutkání NHL proti New Yorku Rangers, kde strávil předchozí tři sezóny.

"Jsme nadšeni, že jsme s Markem podepsali kontrakt. Je to velký chlap, což nám v defenzivě pomůže stejně jako jeho zkušenost a vůdcovské schopnosti," uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer Tampy Bay Brian Lawton.

Majitel bronzové medaile z olympijských her v Turíně 2006 Malík by měl být nejzkušenějším obráncem Lightning. Vítězové Stanley Cupu z roku 2004 mají v defenzivě pět hráčů mladších 26 let.

Malík má za sebou v NHL už 12 sezón, v nichž před Rangers oblékal dresy Hartfordu, Caroliny a Vancouveru. Na kontě má z 649 zápasů nejen 163 bodů za 33 gólů a 130 asistencí, ale také 584 trestných minut. Ve statistice účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech má 136 plusových bodů.

Reklama