Hlavní obsah

Tvrdohlavost se Průchovi vyplatila, svou šanci využil

NEW YORK

Za pět minut dvanáct. Anebo spíše pět minut po dvanácté se zachránil český útočník Petr Průcha alespoň na několik zápasů v sestavě New York Rangers. Šestadvacetiletý hokejista se od 8. listopadu nevešel do sestavy pro soutěžní zápas a trenér Renney mu doporučil, aby odešel na farmu. To ale Průcha odmítl a po svém návratu do prvního týmu se za důvěru odměnil důležitou brankou do sítě Pittsburghu.

Článek

Do konce třetí třetiny zbývalo něco přes pět minut, když se k Průchovi odrazila střela spoluhráče Scotta Gomeze. Bývalý pardubický hráč puk uklidil do branky a zařídil svému týmu prodloužení a následné nájezdy. Ty proměnili Näslund, Žerděv i Sjöström a Rangers slavili vítězství.

Český útočník přitom již téměř měsíc neodehrál žádný soutěžní zápas a kouč Renney mu doporučil, aby se rozehrál v Hartfordu, farmě Jezdců. To ale Průcha odmítl. „Bylo to těžké rozhodnutí a nevím, zda je dobré. Věřím ale, že mám větší šanci, když zůstanu tady,“ prohlásil tehdy Průcha.

A jak ukázal zápas s Pittsburghem, jeho tah se mu vyplatil. „Před zápasem jsem byl pěkně nervózní. Cítil jsem, že je to moje poslední šance ukázat, že mám zůstat v týmu. Jsem opravdu moc rád, že se mi podařilo ten gól vstřelit,“ neskrýval nadšení po středečním utkání. „Zítra nás čeká další zápas (proti Montrealu - pozn. red.) a já doufám, že se mi podaří zopakovat to, co se mi podařilo dnes,“ věří Průcha.

Kouč Tom Renney ocenil zvýšenou snahu českého křídla. „Byl dnes velmi hladový po hokeji. A za to byl odměněn,“ citovala trenérova slova stránka cbcsports.ca. „V kabině jsou za Průchu všichni šťastní. Dnešní úspěch si skutečně zasloužil. Je to skvělý kluk, který tvrdě dře,“ přidal na oficiálních stránkách klubu švédský útočník Frederik Sjöström.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.