Hlavní obsah

Tomáš Kaberle by prý při nezájmu Toronta přistoupil na výměnu

TORONTO

Český hokejový obránce Tomáš Kaberle řekl zámořským médiím, že by přistoupil na výměnu z Toronta, pokud by s ním klub do budoucna nepočítal. Třicetiletý produktivní zadák ale zároveň ujistil, že on sám by rád nadále pokračoval v dresu Maple Leafs a pomohl týmu k lepším výsledkům. Reagoval tak na otázky spojené s tím, k jakým změnám sáhne nový generální manažer Toronta Brian Burke.

Článek

"Je samozřejmé, že bych nechtěl hrát za tým, které o mě nestojí," prohlásil Kaberle. Kladenský odchovanec, který byl za Toronto vybrán na Utkání hvězd, má pro první tři roky ze svého pětiletého kontraktu na 21,25 miliónu dolarů z roku 2006 klauzuli, že nemůže být vyměněn. Podle jeho slov ho nikdo z klubu nežádal, aby se jí vzdal.

Od Burkea se ale podle tamních médií očekává, že omladí kádr a odejdou hráči, kteří byli v týmu při tom, když Toronto třikrát za sebou nepostoupilo do play off. Mezi kandidáty má patřit podle spekulací právě Kaberle, další český obránce Pavel Kubina, Nikolaj Antropov nebo Alexej Ponikarovskij.

"Podepsal jsem před dvěma a půl lety kontrakt, abych zůstal v Torontu, a na tom se nic nezměnilo. Ale kdyby za mnou Brian Burke přišel, že mě v týmu nechce, že nejsem součástí budoucnosti klubu, pak by to bylo asi něco jiného," prohlásil Kaberle.

Reklama

Související témata: