Hlavní obsah

VIDEO: Malkin a Ovečkin uzavřeli mír a myslí na společnou olympiádu

MONTREAL

Drtivá většina ruských fanoušků si oddechla. Jejich hokejoví bohatýři Alexander Ovečkin a Jevgenij Malkin totiž během víkendového Utkání hvězd NHL oficiálně uzavřeli příměří a jsou připraveni společně bojovat za sbornou na olympijských hrách ve Vancouveru. Za jejich usmířením stál hrdina posledního mistrovství světa v Kanadě Ilja Kovalčuk.

Článek

Už v sobotu večer během společné večeře účastníků All-Stars víkendu si prý Kovalčuk přizval oba krajany a vyzval je k uzavření smíru. "Polil nás tehdy oba nějakou vodou," prozradil Ovečkin. Ale ještě bylo potřeba, aby bylo obnovené přátelství oficiální. A tak Kovalčuk přišel s nápadem, aby Malkin asistoval u Ovečkinova exhibičního nájezdu.

Jevgenij Malkin z Pittsburghu (vlevo) občerstvuje Alexandra Ovečkina z Washingtonu během dovednostních soutěží při utkání hvězd NHL.foto: Reuters/Shaun Best

Zrodil se tak jeden z nejzábavnějších okamžiků All-Stars víkendu. Před svým třetím nájezdem přijel Ovečkin ke střídačce, kde mu Malkin podal klobouk, nasadil tmavé brýle, jež mu vzápětí na očích bleskově vyleštil, a za ohromného veselí hráčů na lavičce jej napojil iontovým nápojem. Nakonec mu ještě podal druhou hokejku a takto vyzbrojen se Ovečkin rozjel proti brankáři.

"Byla to velká zábava," prohlásil poté kanonýr Washingtonu, jenž si v Montrealu s Malkinem leccos vyjasnil. "Hodně jsme mluvili a myslím, že jsme našli pochopení jeden pro druhého," řekl Ovečkin listu Washington Times. "Jsme kamarádi, ale na ledě budeme pořád rivalové," upozornil vzápětí.

Ruští hokejisté Jevgenij Malkin (vlevo) a Alexander Ovečkin během tréninku na utkání hvězd v Montrealufoto: Reuters/Shaun Best

"I proto, že spolu hrajeme na olympiádě a světových šampionátech, tak potřebujeme být přátelé," vysvětlil pro list Pittsburgh Post-Gazette Malkin a pro ruský server sports.ru už spřádal plány na společné hraní s Ovečkinem v jednom útoku ruské reprezentace. "Už jsme se Sašou hráli v jednom útoku na MS 2005 a 2006 i na poslední olympiádě v Turíně. A nevedli jsme si špatně. Za tři roky jsme navíc ještě hokejově vyrostli. Možná si spolu ještě zahrajeme...," doufá.

"Snad by se to mohlo stát už na olympiádě ve Vancouveru příští rok. Sice bysme se museli znovu trochu sehrát, ale stačily by dva tři tréninky a bylo by to v pohodě. Když jdete na led s takovým borcem jako Ovečkin, nemohou vzniknout žádné problémy. Dobře vím, jak hraje, a čeho je schopen," dodal Malkin.

Vítězové dovednostních soutěží při Utkání hvězd NHL. Zleva Andrew Cogliano z Edmontonu, Shane Doan z Phoenixu, Alexander Ovečkin z Washingtonu, Zdeno Chára z Bostonu a Jevgenij Malkin z Pittsburghu.foto: Reuters/Shaun Best

Při posledních vzájemných zápasech Pittsburghu s Washingtonem se Ovečkin s Malkinem nešetřili a především Ovečkin šel svému krajanovi několikrát doslova "po krku". To už je prý ale zažehnáno. "Myslím, že je všechno urovnané. Jsou to přátelé a byli už unaveni z toho neustálého poslouchání, proč spolu v zápasech tak urputně bojují. Hrají zkrátka hodně intenzivně - proto jeden neváhá srazit druhého. To, že jste Rus, ještě neznamená, že nemůžete svého krajana trefit," vysvětluje Kovalčuk.

Reklama