Hlavní obsah

Novým koučem Rangers se stal Tortorella

NEW YORK

Vedení hokejistů New Yorku Rangers potvrdilo prvotní spekulace a za odvolaného Toma Renneyho angažovalo jako hlavního kouče Johna Tortorellu. Ten působil v NHL naposledy na střídačce Tampy Bay, odkud byl propuštěn v létě loňského roku.

Článek

Padesátiletý kouč by měl pozvednout tým, jenž prohrál deset z posledních dvanácti zápasů a po vydařeném vstupu do sezony hrozí, že by mu mohla uniknout účast v play-off.

Tortorella už v Rangers pracoval jako asistent a dokonce v roce 2000 tým dočasně vedl, poté co byl odvolán John Muckler. Do povědomí fanoušků se však zapsal především jako hlavní trenér Tampy.

S tou dokázal v roce 2004 vyhrát Stanleyův pohár, po nevydařené loňské sezoně byl ale propuštěn. Na rozdíl od svého předchůdce Renneyho se mohou hráči těšit na impulzivní osobnost, která je pověstná kritikou vlastních hráčů a častým střídáním brankářů.

Během této sezony spolupracoval Tortorella jako hokejový expert s kanadským serverem TSN, netajil se ale přáním brzkého návratu na střídačku některého z týmů NHL.

Reklama