Hlavní obsah

Anaheim získal z Pittsburghu obránce Whitneyho výměnou za Kunitze

ANAHEIM

Hokejový obránce Ryan Whitney se stěhuje z Pittsburghu do Anaheimu výměnou za útočníky Chrise Kunitze a dvacetiletého Erika Tangradiho, který ještě hraje juniorskou OHL. Šestadvacetiletý Whitney podepsal s Penguins v roce 2007 šestiletou smlouvu na 24 miliónů dolarů. O dva roky starší Kunitz, předloňský vítěz Stanleyova poháru s Ducks, má kontrakt do roku 2012.

Článek

"Je to pro mě nový start v týmu, který o mě má zájem. Vzdali se kvalitního hráče a dalšího talentovaného hokejisty," řekl Whitney, který v této sezóně NHL kvůli zranění nohy nastoupil jen v 28 zápasech a připsal si 13 bodů za dvě branky a 11 asistencí.

"Minulá sezóna byla úžasná. Postoupili jsme do finále Stanleyova poháru a osobně jsem měl také dobré play off. Pak jsem kvůli zranění vynechal hodně zápasů," dodala pětka draftu z roku 2002, která dosud nasbírala v NHL v 253 duelech 150 kanadských bodů.

Kunitz má na kontě v tomto ročníku z 62 utkání 35 bodů za 16 branek a 19 asistencí. Dohromady v NHL nasbíral za Anaheim a Atlantu v 315 zápasech 81 tref a 111 přihrávek.

Reklama