Hlavní obsah

Connolly zůstává v Buffalu, podepsal nový dvouletý kontrakt

BUFFALO

Hokejový útočník Tim Connolly zůstane i nadále v Buffalu. Sedmadvacetiletý Američan, který se mohl stát po sezóně nechráněným volným hráčem, podepsal se Sabres novou dvouletou smlouvu s ročním příjmem 4,5 miliónu dolarů. Oproti této sezóně si polepší o rovný milion.

Článek

Connolly v této sezóně kvůli potížím se zády a zlomenému žebru nastoupil jen k 29 zápasům a připsal si 26 bodů za 11 branek a 15 asistencí. Osmička draftu z roku 2001, kdy si jej vybrali New York Islanders, má časté problémy se zraněními. Kvůli otřesu mozku vynechal celý ročník 2003/04 a téměř celou sezónu 2006/07.

Během své kariéry nasbíral za Islanders a Buffalo ve 467 zápasech 267 bodů za 81 tref a 186 asistencí. Ve 24 utkáních play off zaznamenal 20 bodů za pět gólů a 15 přihrávek.

Sabres také získali brankáře Mikaela Tellqvista z Phoenixu a obětovali za něj právo výběru ve čtvrtém kole letošního draftu. Buffalo má totiž na zatím nespecifikovaně dlouhou dobu mimo hru gólmanskou jedničku Ryana Millera, který má poraněný kotník.

Tellqvist kryl v týmu Coyotes záda Iljovi Bryzgalovovi. Švédský gólman, který v této sezoně odchytal 15 utkání s průměrem 2,86 obdrženého gólu na zápas a úspěšností zákroků 90,7 procenta, se může stát po sezoně nechráněným volným hráčem.

Dalším novým hráčem v kádru Sabres je útočník Dominic Moore z Toronta, které za něj získalo právo výběru v druhém kole letošního draftu. V této sezóně má osmadvacetiletý forvard příjem pouhých 900 tisíc dolarů, ale nasbíral v 63 zápasech 41 bodů za 12 tref a 29 přihrávek. V létě se může Moore stát nechráněným volným hráčem.

Reklama

Související témata: