Hlavní obsah

Za chyby jsme zaplatili, litoval Brodeur po šlágru Východní konference

BOSTON

Ani gólman Martin Brodeur z New Jersey nedokázal odvrátit nedělní porážku svého týmu na ledě Bostonu v prestižním souboji dvou nejlepších týmů Východní konference NHL. Bruins zvítězili 4:1 a nejen, že potvrdili pozici lídra východu, ale díky jistému triumfu v Severovýchodní divizi si zajistili účast v play-off. "O postupu jsme v kabině raději nemluvili," sdělil kouč Bruins Claude Julien.

Článek

"Zaplatili jsem za to, že jsme nedokázali využít naše příležitosti ke skórování a domácím se podařilo vsítit šťastné branky," mrzelo po zápase v TD Banknorth Garden gólmana New Jersey Martina Brodeura, jenž minulý týden překonal historický rekord NHL v počtu vyhraných zápasů.

Boston si díky vítězství zajistil triumf v Severovýchodní divizi poprvé od sezóny 2003/04 a zároveň se může těšit na vyřazovací boje. "Udělali jsme krok správným směrem a na tomto úspěchu můžeme dále stavět," řekl pro agenturu AP obránce Bostonu Aaron Ward. "Pro nás to bylo nejlepší utkání v roce," dodal nejproduktivnější hráč Bruins v letošní sezóně Marc Savard (23+55).

Medvědi o výhře v souboji dvou nejlepších týmů Východní konference rozhodli podařeným vstupem do druhé dvacetiminutovky, kdy odskočili Ďáblů na 3:0 a v zývěru dějství zvýšili na konečných 4:1. "Utkání venku musíme hrát mnohem lépe," stěžoval si trenér Devils Brent Sutter.

Boston vede Východní konferenci s 102 body před New Jersey, které má na svém kontě o pět bodů méně a jeden zápas k dobru. V NHL jsou Bruins na třetím místě za Detroitem (105 bodů) a vedoucím San Jose (106).

Reklama

Související témata: